середа, 14 березня 2012 15:53

На Лук'янівському ринку кипіли пристрасті: продавці забарикадувались і не пускали власників
9

Фото: Фото Володимира Хом'яка

Сьогодні вранці в Києві до Лук'янівського ринку приїхали нові власники в супроводі п'яти охоронців.

ТОВ "Квіткова галявина" викупили ринок за 6 мільйонів гривень. Продавці, які вже звикли до таких візитів, їх не впустили, закрили вхідні ворота та розвісили на них нашвидкоруч написані плакати із написами: "Не віддамо ТОВ Лук'янівський ринок". Старе керівництво вважає, що ринок передали незаконно. Запевняють, що за цим всім стоїть колишній голова райдержадміністрації Шевченківського району Віктор Пилипишин.

"В 2006 році наше підприємство звернулося до Пилипишина, аби він виніс на рішення райради питання про затвердження актів державної комісії про всі будівельні роботи, що тут провели. Він сказав, що якщо в нас ще й досі немає цього паперу, то нічого подавати не буде. Після цього почалися проблеми, - розповів заступник генерального директора Лук'янівського ринку Роман Ропотан. - Пилипишин прислав сюди своїх поплічників. До мене звертався депутат райради Олександр Ліщенко, колишній депутат Олена Антонова і просили подарувати їм половину акцій. Обіцяли за це надати нам всю необхідну документацію. Ми на це не повелися. В 2010 році Пилипишин провів аукціон, на який допустили три організації. Цілісний майновий комплекс площею 46 сотих був проданий за 6 мільйонів гривень. Нас на цей аукціон не допустили. Хоча, згідно закону нас в першу чергу мусили допустити до торгів, як чинних орендаторів. То чому ми тепер мусимо віддавати землю і ті торгові точки, які ж самі побудували?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві підприємці відбили у комунальників бажання зносити кіоски

Підприємці бояться, що нові господарі виженуть їх із ринку. Проте, заступник директора ТОВ "Квіткова Галявина" Катерина Рженкова запевняє в протилежному.

"Ми запропонуємо кожному підприємцю, який тут працює, укласти договір із новою адміністрацією ринку. Вони і далі продаватимуть те, що продавали до цього. Але бачите, вони нас не розуміють. Не хочуть пропускати на територію базару. Ми викликали міліцію, щоб нам допомогла пройти на вже нашу територію", - запевняє Катерина.

Зараз ви читаєте новину «На Лук'янівському ринку кипіли пристрасті: продавці забарикадувались і не пускали власників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути