Ексклюзиви
неділя, 10 вересня 2023 20:50

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОП розкритикували заяву президента Бразилії щодо запрошення Путіна на саміт G20

В ОП розкритикували заяву президента Бразилії щодо запрошення Путіна на саміт G20
Радник голови ОП Михайло Подоляк відреагував на заяву президента Бразилії щодо гарантій безспеки для Володимира Путіна на саміті в Ріо-де-Жанейро. Фото: ОП

Російського диктатора Володимира Путіна не заарештують у Бразилії, якщо він приїде на саміт G20 у Ріо-де-Жанейро наступного року.

Про це в кулуарах зустрічі країн "двадцятки" у Делі заявив бразильський президент Луїс Інасіо Лула да Сілва. В Офісі президента різко відреагували на таку заяву.

Зокрема, радник голови ОП Михайло Подоляк зауважив, що й насправді навіщо ратифікувати Римський статут, якщо ви не збираєтеся його виконувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін підтвердив, що зустрінеться із Сі Цзіньпіном

"Навіщо будувати репутацію країни лише для того, щоб її звели нанівець заради запрошення у 2024 році суб'єкта Путіна, який регулярно заявляє, що свідомо скоює злочини проти українців? Навіщо взагалі потрібні правила, якщо ви збираєтеся їх порушувати заради скандального популізму?", – сказав він.

Подоляк наголосив, що бразильський президент Лула як автор нової "neo/realpolitik" – порушуй все, що можеш. Або "хай живе хаос заради російських вбивць".

Президент Бразилії Луїс Ігнасіо Лула да Сільва запросив російського диктатора Володимира Путіна на наступну зустріч G20 та гарантував його безпеку.

Лула да Сільва заявив, що Путіна не заарештують на саміті G20, що відбудеться у Ріо-де-Жанейро 2024 року, якщо той вирішить особисто взяти у ньому участь.

Зараз ви читаєте новину «В ОП розкритикували заяву президента Бразилії щодо запрошення Путіна на саміт G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути