Ексклюзиви
неділя, 10 вересня 2023 09:39

Путіна не заарештують в Бразилії ‒ президент країни

Путіна не заарештують в Бразилії ‒ президент країни
Президент Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що російського диктатора Володимира Путіна не заарештують, якщо він приїде до Бразилії. Фото: gettyimages.com

Російського диктатора Володимира Путіна не заарештують у Бразилії, якщо він приїде на саміт G20 у Ріо-де-Жанейро наступного року.

Про це в кулуарах зустрічі країн "двадцятки" у Делі заявив бразильський президент Луїс Інасіо Лула да Сілва, повідомляє Reuters.

"Я вважаю, що Путін може легко поїхати до Бразилії. Можу вам сказати, що якщо я буду президентом Бразилії, і він приїде до Бразилії, його нізащо не заарештують", ‒ запевнив Лула да Сілва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страх Путіна взяти участь у саміті БРІКС свідчить про його ізоляцію

Водночас, за інформацією CNN, він вважає, що саміт G20 не є належним місцем для обговорення російської війни проти України. За словами Сілви, для цього радше підходить Генеральна Асамблея ООН, засідання якої заплановане на 19 вересня.

"Це місце для обговорення війни. Це місце для обговорення миру", – заявив бразильський президент.

Він також вкотре наголосив, що Бразилія "не буде втягнута у війну", але має намір бути присутньою на мирних переговорах.

На думку президента Бразилії, ООН – це те місце, де можна буде посадити за стіл переговорів президента України Володимира Зеленського та лідера РФ Володимира Путіна.

На саміті країн "Великої двадцятки", що проходить в Індії, дипломати дійшли згоди у формулюванні щодо війни Росії проти України. Перед цим Москва загрожувала заблокувати комюніке.

Втім, у заяві не йдеться про засудження війни, яку країна-агресорка Росія розв'язала проти України. У МЗС України негативно відреагували на підсумкову заяву країн "Великої двадцятки".

Зараз ви читаєте новину «Путіна не заарештують в Бразилії ‒ президент країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути