Ексклюзиви
понеділок, 27 лютого 2012 09:50

В Одесі готували замах на Путіна - ЗМІ

В Одесі готували замах на Путіна - ЗМІ

Спецслужби України і Росії зірвали замах на прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна, повідомляє в понеділок, 27 лютого, російський "Перший канал".

Підозрюваних в підготовці замаху було затримано в Одесі на початку 2012 року. Вони знаходились в міжнародному розшуку. З їхніх свідчень стало відомо, що після президентських виборів вони планували ряд терактів в Москві.

Один із затриманих, Ілля Пьянзін, розповів слідству, що вони разом зі спільником прилетіли в Україну з Арабських Еміратів через Туреччину, а інструкції з підготовки до злочину отримали від одного з лідерів чеченських сепаратистів Доку Умарова. За словами Пьянзіна, їм належало зробити ряд диверсій на економічних об'єктах в Москві, а в їх подальших планах був замах на Путіна.

Пьянзін розповів ще про одного учасника банди - Адама Осмаєва. Згодом він був затриманий українським спецназом. Осмаєв, за даними слідства, повинен був навчити терористів і переправити їх до Москви. Частина детонаторів і пластиду була вже завезена до столиці. Осмаєв співпрацює зі слідством, бо сподівається уникнути екстрадиції в Росію, зазначається в репортажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці "Альфа" штурмували бойовиків Умарова в Одесі

Про затримання в Україні терористів, оголошених в міжнародний розшук, стало відомо в лютому 2012 року, однак цілі передбачуваних злочинців залишалися неясними. Терористів затримали після того, як на квартирі, яку знімали в Одесі, стався вибух і пожежа. Спочатку повідомлялося, що вибухнув побутовий газ, проте пізніше стало відомо, що вибух стався в результаті дій чоловіків, що проживали в будинку. При обшуку квартири знайшли частини вибухових пристроїв. В результаті пожежі загинув один з чоловіків, що проживали в квартирі. Ним виявився уродженець Чечні Руслан Мадаєв. Як згодом розповіли затримані, саме Мадаєв готувався стати смертником.

За час президентства Путіна і його перебування на посаді прем'єр-міністра повідомлялося про більш ніж десяти спробах замаху на нього. Перший замах на Путіна, за словами тодішнього керівника прес-служби ФСО, готувалося в 2000 році, коли він був ще виконуючим обов'язки президента. Вбити Путіна, ймовірно, повинні були на похоронах Анатолія Собчака.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі готували замах на Путіна - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути