понеділок, 13 серпня 2007 09:55

Ветеран, який намагався убити Путіна, помер після затримання

 У Ростові-на-Дону 29 липня спецслужби затримали пенсіонера, який готував замах на президента Росії Володимира Путіна і його наступника Сергія Іванова, які прибули у місто на засідання Держради. Це був 88-річний ветеран війни Юрій Агеєв, затятий комуніст. Громадянин помер незабаром після затримання співробітниками ФСБ.

У портфелі невдачливого терориста знаходилися заряджений пістолет "Парабелум" і п"ять патронів до нього. Старий зберігав їх всі післявоєнні роки, повернувшись з фронту. Президента Путіна і віце-прем"єра Іванова, у яких немолодий комуніст збирався стріляти, він вважав основними винуватцями плачевного становища пенсіонерів і ветеранів у країні.

Перші особи держави повинні були зібратися у конгрес-отелі Don-Plaza і обговорювати питання громадської  безпеки. Літня людина сиділа на лавці біля готелю і запитала у перехожого: "Де тут засідають вороги Радянської влади?". Хлопець показав на готель, а сам побіг докладати черговим Федеральної служби охорони, що знаходяться біля Don-Plaza.

Після арешту пенсіонерові влаштували психіатричну експертизу, а прокуратура порушила справу за фактом "загрози вбивством" і "посягання на життя державного діяча". Але пенсіонер пішов туди, де руки спецслужб до нього не дотягнуться – за повідомленням російських правоохоронців у нього відмовило серце. Опозиція наполягає, що Агеєва убили. Російські журналісти почали незалежне розслідування обставин інциденту і загибелі пенсіонера, передає сайт  "За волю".

Зараз ви читаєте новину «Ветеран, який намагався убити Путіна, помер після затримання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути