Ексклюзиви
середа, 07 травня 2014 15:14

Спецтема: Війна на Донбасі

В мерії Маріуполя від невідомого газу постраждали 9 людей - ЗМІ

В мерії Маріуполя від невідомого газу постраждали 9 людей - ЗМІ
Фото: uainfo.org

Від невідомого газу в будівлі міської ради Маріуполя Донецької області постраждали дев'ять осіб, четверо з них госпіталізовані.

Про це повідомляється на сайті місцевої газети "Іллічівець" у середу вранці.

За даними видання, 7 осіб отримали хімічний опік очей 1 ступеня, в одного потерпілого діагностували отруєння невідомим газом, ще одного чоловіка доставили в лікувальний заклад в стані алкогольного сп'яніння і з множинними різаними ранами кистей обох рук.

"Хто ці люди лікарі не коментують, вони надали необхідну медичну допомогу всім, хто її потребував. Наразі троє постраждалих перебувають у МЛ № 1 у відділенні мікрохірургії ока, один чоловік - у терапевтичному відділенні МЛ № 2", - йдеться в повідомленні.

Також уточнюється, що на надання допомоги виїжджали 6 бригад медиків, а перший виклик надійшов в 11.49.

У свою чергу, Маріупольський міський портал "0629" повідомляє, що після зняття оточення навколо Маріупольської міськради близько 10.00 до будівлі увійшли представники так званої "Донецької народної республіки", однак надихалися в приміщенні газом, який нібито використовували вночі правоохоронці при звільненні будівлі. "Деяким людям стало погано. Постраждалим викликали швидку допомогу. Зараз біля міськради перебуває п'ять машин швидкої допомоги, деяких постраждалих забрали до лікарні", - повідомляє видання.

За даними порталу біля міськради перебувають близько 1000 чоловік. Вхід охороняють активісти. У самій будівлі зараз порожньо, про що заявляють самі прихильники ДНР . "Обстановка спокійна. Співробітників міліції не видно", - пише видання.

Разом з тим, за даними " 0629 ", на будівлі міськради знову висять 5 прапорів ДНР і РФ. На місці працюють російські журналісти, а журналістів місцевого телеканалу натовп прогнав.

Портал "Новости Мариуполя" також підтверджує інформацію про те, що при спробі зайти всередину будівлі міськради люди непритомніли. "Люди почали втрачати свідомість, заходячи в будівлю - мабуть, в приміщенні залишилися пари сльозогінного газу або іншого хімічної речовини. Один з чоловіків зайшов у мерію в пошуках свого сина і втратив свідомість прямо на сходинках" , - повідомляє видання.

Водночас, раніше у МВС з посиланням на главу відомства Арсена Авакова повідомили, що Маріуполь повністю розблоковано і місто знаходиться під контролем влади. "Маріуполь повністю розблоковано, відкрито рух по вулицях і доступ до всіх адміністративних будівель", - зазначив міністр.

Зараз ви читаєте новину «В мерії Маріуполя від невідомого газу постраждали 9 людей - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути