субота, 31 березня 2012 11:16

У Мексиці служителі культу принесли в жертву двох дітей

Поліція на півночі Мексики заарештувала вісім людей, обвинувачених у приналежності до культу, служителі якого здійснювали ритуальні людські жертвоприношення, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на BBC.

Прокурори заявляють, що від рук служителів культу загинули два хлопчика десяти років і жінка. Влада мексиканського штату Сонора вважають, що підозрювані можуть належати до культу La Santa Muerte (Свята смерть).

За словами офіційного представника штату, кров жертв була розлита навколо вівтаря, створеного для поклоніння "божеству", який представляє собою скелет з косою в руці. Культ шанування смерті стрімко поширюється останнім часом в країні. Раніше не було ніяких підтверджень вбивств, пов'язаних з містичним культом, що поєднує в собі католицизм з індіанськими язичницькими віруваннями.

Представник прокуратури штату Сонора Хосе Ларінага заявив, що останнє вбивство було скоєно на початку цього місяця, а два інших у 2009 і 2010 роках. Тіла убитих були знайдені на місці святилища в невеликому шахтарському селищі Накозарі. Розслідування почалося після того, як сім'я 10-річного Ісуса Октавіо Мартінеса Янеса повідомила про його зникнення на початку місяця.

Представник прокуратури розповів, що вбивства були скоєні вночі під час особливого ритуалу.

"Вони розрізали вени жертв і, поки ті ще були живі, спостерігали за їхньою смертю, збираючи кров в спеціальну посудину", - розповів Хосе Ларінага.

Багато з арештованих належали до однієї сім'ї. Сільвія Мераз, одина з підозрюваних, і її син Рамон Паласіос, за словами прокурорів, лідери культу.

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці служителі культу принесли в жертву двох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути