четвер, 14 лютого 2013 04:26

В Іспанії викрили групу кібершахраїв. Серед них двоє українців

В Іспанії викрили групу кібершахраїв. Серед них двоє українців
Фото: strangeworlds.at.ua

Іспанська поліція спільно з Європолом відзвітувала про розкриття базувалася в Росії організованої групи, що займалася кібершахрайство. Про це 13 лютого повідомляє Agence France-Presse.

Як розповіли в Європолі, злочинці створили вірус, який блокував роботу персонального комп'ютера і видавав попередження про те, що його власник нібито відвідував сайти, що містили дитячу порнографію, або належать терористичним угрупованням.

Для розблокування комп'ютера користувачеві пропонувалося заплатити "штраф" у розмірі 100 євро. Необхідні злочинцями штрафи, повідомили в Європолі, заплатили близько трьох відсотків власників уражених вірусами комп'ютерів з приблизно 30 країн світу. Загальний прибуток шахраїв при цьому становить кілька мільйонів євро; точну суму влада пообіцяла назвати пізніше.

У рамках розслідування за підозрою в причетності до угруповання кібершахраїв було затримано шість громадян Росії, а також двоє українців і двоє громадян Грузії. Глава злочинного угруповання, 27-річний росіянин, був заарештований ще в грудні в Дубаї.

Представники правоохоронних органів підкреслили, що розслідування триває, і в найближчому майбутньому можливі нові арешти пов'язаних з угрупованням кіберзлочинців.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії викрили групу кібершахраїв. Серед них двоє українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути