неділя, 27 січня 2013 03:46

Хакери Anonymous зламали сайт Мін'юсту США

Хакери Anonymous зламали сайт Мін'юсту США
У суботу хакери зламали один із сайтів міністерства юстиції США в знак протесту проти дій влади у справі відомого інтернет-активіста Аарона Шварца, який нещодавно наклав на себе руки.

Зломщики відносять себе до угруповання Anonymous. Вони розмістили в Інтернеті відеозвернення, в якому піддали критиці дії уряду в зв'язку з цим процесом. ФБР проводить розслідування даної кібератаки. Сайт, на який було скоєно напад, не працює досі, передає ІТАР-ТАРС.

Нагадаємо, молодий чоловік наклав на себе руки на початку січня нинішнього року в Нью-Йорку. Тіло 26-річного програміста виявила в його квартирі подруга. Молодий чоловік повісився.

Шварц у 14 років став співавтором специфікації RSS, в неповні 20 - співзасновником популярного інтернет-порталу Reddit. Виступав активним блогером, написав ряд широко обговорюваних статей. Здобув популярність як керівник групи активістів Demand Progress, яка пропагувала скасування цензури в Інтернеті.

У 2008-му програміст проходив у справі про незаконному скачуванні мільйонів документів з серверів Федеральної судової системи. Тоді ніяких звинувачень йому пред'явлено не було. Інакше було в 2011-му. Шварцу інкримінували злом комп'ютерної мережі Массачусетського технологічного інституту (MIT) і незаконне скачування майже п'яти мільйонів наукових статей. Вирок у цій справі суд винести не встиг. Свою провину молодий програміст не визнав. За даними ЗМІ, суд повинен був початися в лютому 2013 року.
Зараз ви читаєте новину «Хакери Anonymous зламали сайт Мін'юсту США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути