середа, 05 грудня 2012 04:00

Люди часто говорять по телефону, щоб не відчувати себе обділеними

Люди часто говорять по телефону, щоб не відчувати себе обділеними
ФОТО: ultrahdtv.in

Як стверджують фахівці з університету Мічігану, люди частіше користуються мобільними телефонами, якщо бачать, що так роблять інші, повідомляє "АМН" з посиланням на закордонні ЗМІ.

До такого висновку фахівці прийшли після спостереження за поведінкою студентів в їдальнях і кафе університетського містечка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери перетворили комп'ютери на зомбі

На те, щоб поговорити по телефону, студенти витрачали в середньому 24% свого часу. Але якщо співрозмовник діставав свій телефон, шанси, що людина теж починав дзвонити, відправляти пошту або писати смс, росли на 39,5% (втім, спостережувані і так робили це кілька разів за 15 хвилин спілкування).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені не радять користуватись мобільним у закритих приміщеннях та авто

Вчені пояснюють це наслідками соціального включення і виключення: тобто, якщо одна людина в парі бере участь у зовнішній розмові через телефон, то її супутник може відчувати себе виключеним. Тому він змушений спілкуватися з іншими людьми ззовні, щоб не відчувати себе обділеним. Цікаво, що так роблять переважно молоді люди, а представники старшого покоління не приділяють телефону такої уваги.

Між тим, психологи вважають, що постійна необхідність мати мобільний телефон під рукою, навіть під час їзди на машині, може говорити про підвищеної тривожності.

Зараз ви читаєте новину «Люди часто говорять по телефону, щоб не відчувати себе обділеними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути