середа, 21 листопада 2012 10:13

Захист персональних даних із введенням біометричних паспортів може опинитися під загрозою

Захист персональних даних із введенням біометричних паспортів може опинитися під загрозою
"Держава має забезпечити захист персональних даних громадян". Фото: oevrope.ru

Створення бази даних для біометричних паспортів суперечить європейським принципам.

Про це в ефірі 5 каналу сказав президент "Укрінюрколегії", експерт Данило Курдельчук, коментуючи ухвалення Верховної Радою закону про біометричні паспорти.

"Створення цієї мега-бази - незаконне. Воно суперечить всім нормальним поглядам і європейським принципам. Бо у нас є проблеми із збереженням даних", - підкреслив він.

Курдельчук наголосив, що зараз, коли ці дані будуть у каральному органі у МВС, виникатиме ще більше загрози щодо їхнього збереження.

"Ми знаємо що навіть у Німеччині хакери змогли взяти відбитки міністра і показати, що не забезпечується збереження даних. Не все там регламентовано у законі стосовно цієї бази, - зауважив експерт. - Я ще б сказав, що дуже великий перелік даних, який треба давати".

У свою чергу представник президента у Верховній Раді, "регіонал" Юрій Мірошниченко наголосив, що якщо людина не хоче, то може свої дані і не подавати.

"Є цілий перелік документів і не завжди саме в один документ має вноситися вся інформація. Що стосується самої бази, то ми повинні говорити не стільки про саму інформацію, бо вона розосереджена сьогодні і й так збирається по різних інституціях. Ми повинні говорити про захист інформації, захист прав громадянина на приватну інформацію", - підкреслив нардеп.

Він додав: "Держава повинна забезпечити впевненість громадянина, що його персональні дані будуть збережені. Якщо людина не хоче подавати свою інформацію — то може написати відповідну заяву".

Зараз ви читаєте новину «Захист персональних даних із введенням біометричних паспортів може опинитися під загрозою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути