понеділок, 27 серпня 2012 16:27

На Черкащині через акумулятор загинули пенсіонери

На Черкащині через акумулятор загинули пенсіонери

Сьогодні о 13 год в селі Чеснівка Лисянського району на Черкащині ховали подружжя Тузів. 26 серпня 76-річний Віктор Іванович і 71-річна Антонина Прокопівна загинули у власному будинку. Чоловік напередодні звечора поставив заряджати акумулятор, внаслідок чого сталася пожежа. Їдкий дим заполонив всі кімнати будинку. Пенсіонери загинули ще до прибуття рятувальників, повідомив 36-річний Олег Ткаченко з головного управління МНС у Черкаській області.

"Вони жили самі, дорослі діти окремо. Дві дочки в Чеснівці, третя в Хижинцях за п'ять кілометрів. Будинок баби і діда розташований у центрі села. Їхній 18-річний онук Віталій о сьомій ранку гнав саме корову на пасовище. Коли дійшов до двору діда й баби, побачив у веранді дим. Очевидно, коли відкрили двері й пішов доступ кисню, спалахнув вогонь. Коли рятувальники приїхали, то вже згоріла веранда й впав дах. Хата згоріла повністю, залишилися лише саманні стіни", - розповіла голова сільської ради Хижинців, до якої належить Чеснівка, Дискант Наталія.

Віктор Туз працював усе життя в колгоспі водієм, Антонина Прокопівна у ланці. Чоловіка у селі називали місцевим Кулібіним.

В нього була машина "Нива". Він усе щось до неї тулив. Кажуть, що дроти і зарядні його рук. Дріт був затонкий й не витримав напруги. А розетка розташована під вішалкою.

"Очевидно, що спочатку загорівся одяг, який висів. Бо горіти, кажуть МНСники, почало саме з веранди. Онук казав, що і проводка у хаті зроблена дідом", - додала Наталія Олександрівна.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині через акумулятор загинули пенсіонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути