четвер, 23 серпня 2012 10:48

У Каліфорнії ввели надзвичайний стан через масштабні пожежі

Через лісові пожежі в середу, 22 серпня, на півночі Каліфорнії було оголошено надзвичайний стан, повідомляє Reuters. Губернатор Каліфорнії Джеррі Браун оголосив надзвичайний стан у трьох округах: Техама (Tehama), Шаста (Shasta) і Плумас (Plumas).

Площа пожежі в округах Шаста і Техама вже досягла 9,7 гектара, а в окрузі Плумас - 19 тисяч гектарів. Вогонь зруйнував щонайменше 64 будинки.

До 22 серпня пожежі були зафіксовані недалеко від національного парку Лассен-Волканік (Lassen Volcanic National Park). З населеного пункту Мінерал (Mineral), розташованого біля парку, було евакуйовано близько 200 осіб. З округів Техама і Шаста в загальній складності було евакуйовано більше трьох тисяч людей. Про жертви пожеж не повідомляється.

В даний час на західному узбережжі США діють декілька десятків пожеж, викликаних посухою. Осередки загоряння зафіксовані, зокрема, у штатах Вашингтон, Орегон і Юта. Пожежі тривають з початку серпня.

Зараз ви читаєте новину «У Каліфорнії ввели надзвичайний стан через масштабні пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути