понеділок, 27 серпня 2012 09:21

Через вибух на венесуельському переробному заводі загинула 41 людина

Через вибух на венесуельському переробному заводі загинула 41 людина
Вибуховою хвилею було пошкоджено 209 житлових будинків. Фото: Reuters

До 41 людини зросла кількість загиблих в результаті вибуху газу на венесуельському нафтопереробному заводі АМУА в штаті Фалькон.

У неділю, 26 серпня, померли два пацієнти, які надійшли з сильними опіками в лікарню розташовану неподалік міста Пунто-Фіхо, передає представник цієї лікувальної установи.

Стан ще семи постраждалих стабільний, а дев'ятьох раніше вже відправили в опіковий центр міста Маракайбо (адміністративний центр штату Сулія).

Всього після інциденту за медичною і психологічною допомогою звернулася 121 людина, з них 48 - діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух на нафтопереробному заводі у Венесуелі: 19 осіб загинуло, десятки поранених

Вибух на заводі АМУА, що входить до складу найбільшого в країні нафтопереробного комплексу Парагуана, стався в ніч з п'ятниці на суботу через витік газу. Вибуховою хвилею було пошкоджено 209 житлових будинків, розташованих неподалік від заводу, в тому числі казарма Національної гвардії (воєнізованій поліції).

Серед загиблих - 18 національних гвардійців, в завдання яких входить охорона комплексу, і 15 членів їх сімей, що жили в казармі. Причина такого високого числа загиблих серед поліцейських та їхніх родичів пояснюється тим, що вибухова хвиля вдарила по сімейному казармі національної гвардії, розташованої поблизу місця вибуху.

Пожежа, що виникла після вибуху, зараз в цілому контролюється пожежними розрахунками, але погасити вогонь досі не вдалося.

Міністр нафтової і гірничорудної промисловості Рафаель Рамірес раніше заявив, що "в зоні зберігання нафтопродуктів розташовані дев'ять сховищ, і тільки у двох з них триває пожежа".

За його словами, завод зможе відновити роботу у нормальному режимі вже через дві доби після того, як згасне вогонь. При цьому в країні не виникне проблем з пальним, запевнив міністр, оскільки в інших сховищах його цілком достатньо.

Рамірес також повідомив, що на НПЗ після того, як співробітники зафіксували витік газу, була оголошена тривога, однак "все сталося дуже швидко", і майже відразу ж після оголошення тривоги пролунав вибух.

У суботу, 25 серпня, президент Венесуели Уго Чавес у зв'язку з трагедією на заводі АМУА оголосив триденний загальнонаціональний траур. А в неділю він особисто відвідав зону вибуху.

Чавес закликав утриматися від спекуляцій з приводу причин вибуху на нафтопереробному заводі. При цьому венесуельський лідер висловив сумнів у тому, що жителі одного з районів, що примикають до заводу, відчували сильний запах газу в дні, що передували трагедії.

"Практично неможливо, щоб на найбільшому в світі нафтопереробному заводі, де всюди суцільна автоматика, де цілодобово працюють тисячі відповідальних співробітників, як цивільних, так і військових, протягом трьох або чотирьох днів відбувався витік газу і ніхто не звернув на це увагу", - сказав президент.

Він упевнений, що поки занадто рано говорити про причини того, що сталося, "хоча і не можна виключати ніяких гіпотез".

За словами Уго Чавеса, у нього поки немає повного списку загиблих в результаті вибуху, оскільки йому відомо, що серед бійців національної гвардії, що забезпечували охорону заводу, є зниклі безвісти.

Зараз ви читаєте новину «Через вибух на венесуельському переробному заводі загинула 41 людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути