неділя, 17 лютого 2013 12:55

У 2013 році значної повені в Україні не очікується

У 2013 році значної повені в Україні не очікується
Весняний паводок Київській ГЕС не загрожує. Фото: dt.ua

Весняний паводок не несе загрози для Київської гідроелектростанції (м. Вишгород), оскільки у цьому році значної повені не очікується і ситуація на водних об'єктах України контролюється.

"Ми проводимо постійну планову підготовку до весняної повені вже кілька десятиліть. Головні наші завдання - це підготувати наші гідротехнічні споруди та спорядження. Ми постійно проводимо реконструкцію гідроагрегатів, гідромеханічного обладнання та гідротехнічних споруд. Крім того, постійно працюємо з персоналом. Прогнози проходження паводку цього року дуже хороші, але ми продовжуємо серйозну підготовку на такому рівні, щоб ми могли впоратися навіть із катастрофічним паводком. У зв'язку з цим і об'єкт, і обладнання, і персонал до весняної повені готові", - розповів головний інженер - заступник генерального директора ВАТ "Укргідроенерго" Вадим Расовський, повідомляє прес-служба ДСНС у неділю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столична влада побоюються "великої води" з Росії та Білорусі

Разом із тим, Расовський під час засідання міжвідомчої комісії на Київській ГЕС (м. Вишгород) висловив стурбованість станом обладнання Вишгородської підстанції "Київобленерго", від справності якої залежить якісне функціонування Київської ГЕС. За його словами, сьогодні існує нагальна потреба у модернізації цього об'єкта.

У свою чергу перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк повідомив, що у 2013 році значної повені не очікується.

"За останніми даними, по Дніпровському каскаду вільний об'єм становить 6,7 млн ??куб м. На Дністровському водосховищі є майже 0,5 млн куб м. Цього достатньо для прийняття паводкової води", - зазначив Данилюк.

Зараз ви читаєте новину «У 2013 році значної повені в Україні не очікується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути