четвер, 05 лютого 2015 15:45

Російський солдат, котрий влаштував бійню в Гюмрі, хворий на олігофренію - ЗМІ

Російський солдат, котрий влаштував бійню в Гюмрі, хворий на олігофренію - ЗМІ
Фото: svoboda.org

Російський військовослужбовець Валерій Пермяков, обвинувачений у вбивстві вірменської родини у місті Гюмрі, хворий на олігофренію. Про це повідомляє "Газета.Ru" із посиланням на анонімне джерело

Психічні відхилення у солдата виявили ще до призову в армію, розповів співрозмовник видання. "Його взагалі не мали права призивати, тим більше ставити в караул з бойовою зброєю. Туди ставлять найбільш адекватних", - розповів він.

Головна військова прокуратура Росії вирішила притягнути до відповідальності співробітників військкомату, в якому призвали Валерія Пермякова, а також командирів 102-ї військової частини в Гюмрі, які солдатові видали зброю.

Зокрема, кримінальну справу можуть порушити проти начальника військкомату міста Балей в Забайкаллі Олександра Логиновського, повідомило джерело. Раніше Логиновський в розмові зі ЗМІ заявляв, що у Пермякова немає ніяких захворювань.

У недбалості також підозрюють командира військової частини в Читі Євгена Соцкова, в частині якого солдат служив до Вірменії.

Нагадаємо, що Валерій Пермяков 12 січня 2015 року вночі залишив військову базу з автоматом у руках. У місті чоловік увійшов до будинку, де застрелив шість осіб і поранив багнетом автомата 6-місячне немовля, яке померло через кілька днів.

Слідчим до кінця незрозумілий мотив злочину. Їх спантеличили також дії солдата: перш ніж піти, він переодягнувся в одяг убитих людей, а свою форму, взуття та зброю залишив у будинку.

Після вбивства в Гюмрі і Єревані пройшли акції протесту, учасники яких вимагали, щоб Пермякова судили у Вірменії, а не в Росії. Глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін пообіцяв, що публічний процес над обвинуваченим у вбивстві сім'ї пройде у Вірменії.

Зараз ви читаєте новину «Російський солдат, котрий влаштував бійню в Гюмрі, хворий на олігофренію - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути