четвер, 15 січня 2015 20:37

Біля генконсульства РФ у Вірменії сталося зіткнення демонстрантів і поліції

Біля генконсульства РФ у Вірменії сталося зіткнення демонстрантів і поліції
Фото: скріншот

У четвер, 15 січня, у вірменському місті Гюмрі почалася демонстрація, учасники якої вимагають видати Вірменії обвинуваченого у вбивстві шести людей російського солдата-строковика Валерія Пермякова.

Увечері акція переросла в зіткнення демонстрантів з поліцією, активісти спробували прорвати оточення навколо будівлі генконсульства Росії, повідомляє "Інтерфакс".

За даними агентства, учасники акції почали кидати в поліцейських каміння і пляшки. Ті у відповідь на це застосували димові шашки і почали відтісняти демонстрантів. Кілька людей були затримані. Тривають локальні сутички демонстрантів з поліцією.

Раніше 15 січня біля будівлі прокуратури Ширакської області пройшла масова акція, учасники якої висловили протест проти утримання Пермякова на території розташованої в Гюмрі 102-ї російської військової бази. Також учасники акції зажадали, щоб солдат відбував покарання в місцевій в'язниці.

Генеральний прокурор Вірменії Геворк Костанян зустрівся з учасниками акції і заявив, що планує звернутися до російського колеги з проханням передати справу військовослужбовця під вірменську юрисдикцію.

12 січня 2015 року в Гюмрі були вбиті шестеро осіб з родини Алексанянових. Незабаром після цього російський солдат-строковик Валерій Пермяков був затриманий за підозрою у вбивстві. 14 січня він став обвинуваченим за статтями Кримінального кодексу Вірменії.

Зараз ви читаєте новину «Біля генконсульства РФ у Вірменії сталося зіткнення демонстрантів і поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути