субота, 17 листопада 2012 01:48

Уряд Ізраїлю дозволив мобілізувати 75 тисяч резервістів

Уряд Ізраїлю дозволив мобілізувати 75 тисяч резервістів
Фото: AFP

Уряд Ізраїлю дав дозвіл на мобілізацію 75000 резервістів, повідомляє Reuters.

Відповідне рішення, розповіли агентству джерела в політичних колах Ізраїлю, було ухвалено на минулому ввечері в п'ятницю, 16 листопада, нараді прем'єр-міністра Біньяміна Нетаніягу з головами ключових відомств. З членами уряду, не присутніми на нараді, питання про мобілізацію обговорили по телефону.

Раніше в п'ятницю Міноборони Ізраїлю оголосило про намір закликати до 30 тисяч резервістів, давши при цьому зрозуміти, що мобілізація може бути розширена. За день до цього командування ЦАХАЛ вже закликало на службу 16 000 військовозобов'язаних.

Дозвіл на мобілізацію 75000 резервістів, зазначає Reuters, не означає, що на службу буде призвано саме таку кількість військовозобов'язаних. Командування Армії оборони Ізраїлю може обмежитися закликом і меншого числа військовослужбовців.

Мобілізація резервістів оголошена в рамках триваючої спецоперації ЦАХАЛ проти бойовиків ХАМАСу в секторі Газа. Призов резервістів розглядається як підготовка до наземної фази операції, проте поки про її початок влада Ізраїлю не оголосила.

Операція проти бойовиків ХАМАСу була розпочата 14 листопада, коли ВПС Ізраїлю завдали по сектору Газа серію авіаударів, в результаті одного з яких був знищений начальник штабу угруповання "Бригади мучеників Ізеддіна аль-Кассама" Ахмад Джабарі. У відповідь ХАМАС різко активізував ракетні обстріли території Ізраїлю.

У п'ятницю, 16 листопада, одна з ракет, випущених з території сектора Газа, впала в передмісті Єрусалима, ще одна - в море близько біля Тель-Авіва. За даними експертів, це перший випадок, коли Єрусалим і Тель-Авів піддалися обстрілу з території сектора Газа, раніше у бойовиків не було ракет, здатних подолати таку відстань.

В результаті обстрілу Тель-Авіва та Єрусалима потерпілих і руйнувань немає. Всього за три доби проведення операції в секторі Газа, за даними на вечір 16 листопада, загинули 16 палестинців і троє ізраїльтян.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Ізраїлю дозволив мобілізувати 75 тисяч резервістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути