понеділок, 17 квітня 2023 22:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські безпілотники долітають до Москви - Буданов

Українські безпілотники долітають до Москви - Буданов
Начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов оцінив можливості українських дронів. Фото: Українська правда

Українські безпілотники можуть долати великі відстані.

Наші дрони здатні долетіти як до столиці країни-агресора РФ Москви, так і далі вглиб території противника. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтервʼю NV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В України тепер немає обмежень щодо відстані ударів по Росії" - що пише про нас світова преса

"Долітають до Москви і далі", – зазначив він.

Буданов не став уточнювати, як саме Україна знищуватиме певні обʼєкти в Москві за допомогою БПЛА, оскільки це б розкрило певні плани й для ворога.

Керівник українського ГУР зауважив, що "норми безпеки" в Росії порушуються "занадто часто". "Це аномально, так просто не буває", – сказав він.

У жовтні минулого року український державний виробник зброї "Укроборонпром" заявив, що завершує розробку дрону з дальністю польоту близько 1000 км та боєголовкою вагою 75 кг. Компанія заявила, що завершила випробування нової зброї.

За останні кілька років Україна прогресувала у виробництві власного озброєння. Її аналогами цікавляться і в інших країнах світу.

Після 24 лютого захисники використовують для боротьби з російськими окупантами усі можливі види зброї. Зокрема, вагомий внесок у майбутню премогу вносять і вітзизняні зразки.

Заводи виготовляють нову зброю, а також модернізують вживану техніку. У рамках державного оборонного замовлення майже 60% сучасного українського озброєння створюють приватні підприємства.

На початку повномасштабного вторгнення Росії ЗСУ майже не мали в розпорядженні сучасних Himars, Javelin, NLAW, Bayraktar. Однак українські "Стугни", "Нептуни", "Вільхи", "Буревії" та інші добряче дали "по зубах" загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Українські безпілотники долітають до Москви - Буданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути