середа, 29 серпня 2018 08:41

Українців попередили про нову схему шахрайства

Українців попередили про нову схему шахрайства
Шахраї надсилають "липові" рішення судів. Фото - korupciya.com

У шахраїв з'явилася нова схема. Тепер вони підробляють судові рішення.

Киянин Роман Козаченко отримав так зване "рішення суду" про штраф за неправильну парковку - 17 тисяч гривень. Вимога сплатити штраф за порушення правил парковки надійшла у кінці травня 2018. Каже, що взимку він, дійсно, порушував, але здивувала космічна сума, передає "Сегодня".

"Я спочатку злякався. А потім здивувався - по суті, ні гербової печатки, ні штампів. Тим більше ще й реквізити банку там були. Після цього я звернувся до районного суду і вони сказали, що до цього ніякого відношення взагалі не мають", - каже Роман.

Пошук в інтернеті показав: лист прийшов від приватної компанії, зареєстрованої на Кіпрі. За вказаними телефонами ніхто не відповідає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погрожували кармічною розправою - у столиці затримали банду екстрасенсів

Це справа рук шахраїв, адже юридично документ складений неграмотно, каже колишній суддя Олексій Хіврич.

"Його юридичні особливості, і оформлення, і реквізити вказують на те, що це спроба заволодіти грошима. Ніяких банківських реквізитів не вказується. Судове рішення повинно містити підпис судді, якщо видається копія, вона завіряється секретарем. Крім того, повинні бути штампи, які вказують на те , коли видана ця копія. Повинен бути номер - єдиний унікальний номер судової справи, який має відповідне маркування", - пояснив Хіврич.

За маркуванням справа реєструється в електронній базі судових розглядів. Тому можна легко перевірити, чи справжній документ вам прислали.

В українському курортному селищі Світязь на Волині з'явилися шахраї. Невідомі пропонують орендувати затишний дерев'яний будиночок на Шацьких озерах, просять передоплату й перестають відповідати на дзвінки.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про нову схему шахрайства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути