пʼятниця, 03 серпня 2018 18:40

Відпочивальників попередили про нову схему шахрайства

Відпочивальників попередили про нову схему шахрайства
В українському курортному селищі Світязь на Волині невідомі пропонують орендувати затишний дерев'яний будиночок на Шацьких озерах, просять передоплату і перестають відповідати на дзвінки. Фото - Обозреватель

В українському курортному селищі Світязь на Волині з'явилися шахраї. Невідомі пропонують орендувати затишний дерев'яний будиночок на Шацьких озерах, просять передоплату й перестають відповідати на дзвінки.

Орендодавці, для того щоб їх не викрили, відправляють договір, а після переказу грошей - підтверджують бронювання, розповів потерпілий від такої афери, передає Обозреватель.

"Пропонують в оренду будиночки, за непоганими цінами. Просять для бронювання, перерахувати суму за першу і останню добу проживання. У мене, як і у всіх ошуканих, сума була 3,2 тис. Оплатити потрібно після того, як власник відправить договір. Він його відправляє, ми переводимо гроші, він відправляє, нібито "Підтвердження бронювання". Після - не виходить на зв'язок і, так вийшло, що хтось поскаржився на оголошення і його заблокували", - написав чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві шахрай "вкрав" кінотеатр

Потерпілий зазначив, що таке оголошення не одне.

"Навіть договір не відрізняється: ті ж помилки, та сама адреса. Після того, як ми вирішили зателефонувати й поговорити з ним - пояснити що недобре забирати в дітей гроші, які вони своєю працею заробили. Він після численних погроз, нам відповів: "У країні війна, нічого їздити відпочивати, я на АТО збираю". Потім, коли його викрили в брехні, він сказав що "для тюремних пацанів збирає".

Шахраї видурюють гроші через опитування в Instagram. За отримані відповіді обіцяють розіграти грошові призи.

Зараз ви читаєте новину «Відпочивальників попередили про нову схему шахрайства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути