четвер, 18 липня 2013 12:18

Україна м'яко відреагувала на смертельний інцидент на Азові, вручивши росіянам ноту

Україна м'яко відреагувала на смертельний інцидент на Азові, вручивши росіянам ноту
Фото: newzz.in.ua

У зв'язку з інцидентом в Азовському морі, в результаті якого загинули українці, МЗС України вручив ноту тимчасово повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову. Для цього повіреного викликали в Міністерство.

"Під час зустрічі т.в.о. глави МЗС України Руслан Демченко висловив глибоку стурбованість української сторони у зв'язку з діями російських прикордонників і непропорційністю застосованих ними заходів, що призвели до трагічних наслідків, і вручив представнику російського посольства ноту. Українська сторона вимагає проведення всебічного та об'єктивного розслідування цього інциденту за участю українських та російських компетентних органів, а також вжиття заходів з метою недопущення повторення подібних випадків у майбутньому", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затоплення баркаса на Азові: росіяни знайшли тіла двох українців, ще двох шукають

Воробйов пообіцяв, що російська сторона прийме всі необхідні заходи для розслідування інциденту.

"Російська сторона також запевнила, що надасть всебічне сприяння лікуванню постраждалих, пошуку зниклих, а також репатріації тіл загиблих українських громадян", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі зіткнулися український баркас і катери Берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, в результаті чого загинули два українці, ще двоє зникли безвісти, одного вдалося врятувати.

Зараз ви читаєте новину «Україна м'яко відреагувала на смертельний інцидент на Азові, вручивши росіянам ноту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути