четвер, 04 квітня 2013 14:56

Українці безпечно себе не почувають, але легалізації зброї не хочуть — соціолог

Українці безпечно себе не почувають, але легалізації зброї не хочуть — соціолог
Фото: www.vmdaily.ru

Лише 8%українців упевнені, що громадянам України треба надати право на легальне носіння зброї для власної безпеки. 84% вважають, що легалізація зброї не потрібна. 8% вагаються. Про це на прес-конференції заявив соціолог Євген Копатько.

При цьому задоволені своєю безпекою 50% українців. 40% в цілому не задоволені, 10 вагаються. "Доля тих, кого влаштовує власна безпека на Заході України складає 53%, у Центрі 49%, на Сході 52% і на Півдні - 48%. Хоча якби опитування проводили у 90-ті роки, ці цифри були б набагато менші", - сказав соціолог.

Він повідомив, що на питання чи доводилося українцям коли-небудь користуватися вогнепальною зброєю, 16% відповіли ствердно. 46% ніколи не доводилося брати до рук вогнепальну зброю і вони не бажають цього робити. Решта хотіла б спробувати або вагається з відповіддю.

Соціолог також сказав, що 44% нічого не будуть робити для того, щоб підвищити рівень особистої безпеки. 15% заведуть сторожову собаку, 13% поставлять броньовані двері, 11% будуть носити з собою газовий балончик чи ніж, 9% поставлять сигналізацію, 7% застрахують життя і майно, 6% вивчать прийоми самооборони і лише 2% придбають зброю.

"У суспільстві існує достатньо високий рівень конфліктності. Тому у людей може існувати внутрішній інстинкт самозбереження. Тому з питанням права на носіння зброї треба перечекати", - підкреслив Копатько.

Зараз ви читаєте новину «Українці безпечно себе не почувають, але легалізації зброї не хочуть — соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути