субота, 03 вересня 2022 13:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна розпочинає евакуацію своїх громадян з Криму

Україна розпочинає евакуацію своїх громадян з Криму
Укрзалізниця запускає програму евакуації громадян України, які проживають у тимчасово окупованому Криму. Фото: epravda.com.ua

Укрзалізниця запускає програму евакуації громадян України, які проживають у тимчасово окупованому Криму.

Вони зможуть скористатись евакуаційними поїздами із Запоріжжя, Кривого Рогу й Одеси, повідомив голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни збираються роздавати землю в окупованому Криму "ветеранам"

За його словами, охочим виїхати із захопленого Росією Криму пропонують безплатний проїзд, гаряче харчування в дорозі й безплатну медичну допомогу. Передбачені також "кошти на підняття" від Укрпошти.

"Річ у тім, що останнім часом у Криму буйно квітне бавовна. ЗСУ знають свою роботу. Президент звертався ж до кримчан, які мешкають біля військових об'єктів, з проханням уникати наближення до них. Ми добре знаємо, як воно, коли поруч лунають вибухи: нікому й ніколи такого не побажаєш", – зазначив Камишін.

Президент України Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованого Криму триматися якомога далі від російських військових об'єктів. За його словами, на всій тимчасово окупованій території України, від Криму до Харківщини, російська армія не матиме жодної безпечної бази й тихого місця.

У ніч на 1 вересня в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Чули їх місцеві жителі в Балаклаві й біля мису Фіолент.

У серпні в окупованому Севастополі лунали вибухи. Також гриміло в селищі Азовське біля Джанкоя. Там розташований аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку. Вибухало й на авіабазі окупантів у селищі Гвардійське. Там були літаки Су-24М і Су-25СМ. Також "бавовна" була біля селища Новофедорівка. Там, за даними "Радіо Свобода", перебував 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії.

Зараз ви читаєте новину «Україна розпочинає евакуацію своїх громадян з Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути