вівторок, 30 серпня 2022 22:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Тримайтеся подалі від російських баз" – Зеленський звернувся до кримчан

"Тримайтеся подалі від російських баз" – Зеленський звернувся до кримчан
Українські захисники будуть знищувати усі склади й штаби окупантів, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованого Криму триматися якомога далі від російських військових об'єктів.

По всій тимчасово окупованій території України, від Криму до Харківщини, у російської армії не буде жодної безпечної бази і тихого місця. Про це президент сказав у вечірньому відозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Хочу ще раз звернути увагу всіх наших людей у Криму: будь ласка, тримайтеся якомога далі від російських військових обʼєктів, не перебувайте поблизу російських баз і військових аеродромів. І повідомляйте спеціальним службам України всю відому вам інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше", – сказав Зеленський.

Українські захисники будуть знищувати усі склади й штаби окупантів, їхню техніку, хоч би де вони розміщувалися, заявив президент.

"Під Севастополем – значить, під Севастополем. Під Луганськом – значить, під Луганськом. Це українська земля, і окупанти можуть зробити тільки дві речі: втекти або здатися в полон. Інших опцій ми їм не залишаємо", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах показали, як винищувачі МіГ-29 працюють з ракетами HARM

Активні бойові дії відбуваються майже по всій лінії фронту, розповів президент.

"На півдні, Харківщині, Донбасі. Особливо хочу сьогодні подякувати бійцям 56-ї, 110-ї бригад, які проявляють максимальну стійкість і героїм на Авдіївському напрямку. Воїнам 53-ї і 93-ї бригад, які захищають Бахмутський напрямок мужньо, розумно, героїчно", – сказав глава держави.

Цього місяця в окупованому Севастополі лунали вибухи. Також гриміло у селищі Азовське біля Джанкоя. Там знаходиться аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку.

Вибухало й на авіабазі окупантів у селищі Гвардійське. Там були літаки Су-24М і Су-25СМ. Також "бавовна" була біля селища Новофедорівка. Там, за даними "Радіо Свобода", перебував 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Тримайтеся подалі від російських баз" – Зеленський звернувся до кримчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути