вівторок, 16 серпня 2022 14:09

У Повітряних силах ЗСУ сказали, що рвонуло в росіян у Джанкої

У Повітряних силах ЗСУ сказали, що рвонуло в росіян у Джанкої
У Джанкойському районі тимчасово окупованого росіянами Криму вранці 16 серпня пролунали вибухи. Фото: скріншот із відео

Окупанти "не вміють користуватися засобами протипожежної безпеки".

Це офіційна позиція українського військово-політичного керівництва щодо вибухів у Джанкойському районі в Криму. Про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив під час брифінгу 16 серпня, передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що окупований росіянами Джанкой – це ще один аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не допомогло: район вибухів біля Джанкоя був "нашпигований" російською ППО

Він уточнив, що про втрати РФ рано говорити. Але українська розвідка вже має деякі дані. Водночас точні наслідки вибухів буде видно на супутникових знімках.

"Україну це тішить, Джанкой – це ще один аеродром, де росіяни зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку. Сподіваємося, що противник втратить техніку й особовий склад. Про втрати росіян рано говорити, але наша розвідка вже має деякі дані. Усі побачать супутникові знімки", – сказав Ігнат.

Уранці 16 серпня прогриміли вибухи біля Джанкоя. У мережі поширюють фото і відео, на яких видно чорний стовп диму над Азовським. Попередньо, горить склад із боєприпасами, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. До окупованого Азовського відстань від лінії фронту 200-250 км.

Згодом Гончаренко ійрадник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомили, що проросійський "голова" Криму Сергій Аксьонов терміново виїхав до місця вибуху в Джанкої. Пропагандисти з Криму пишуть, вибух стався в районі села Майське поблизу Джанкоя.

З Джанкойського району в Криму евакуювали приблизно 2 тис. людей, повідомив Аксьонов. Зазначив, що детонація сталася внаслідок загорання, причини якого називати не став.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах ЗСУ сказали, що рвонуло в росіян у Джанкої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути