вівторок, 16 серпня 2022 12:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Не допомогло: район вибухів біля Джанкоя був "нашпигований" російською ППО

Не допомогло: район вибухів біля Джанкоя був "нашпигований" російською ППО
16 серпня прогриміли вибухи в селищі Азовське біля Джанкоя на Кримському півострові. Фото: t.me/Tsaplienko

У районі Джанкоя в тимчасово окупованому Криму, де прогриміли вибухи, російські окупанти за останній час значно посилили протиповітряну оборону.

Однак результату це не дало. Про це повідомили Стратегічні комунікації Збройних сил України в Тelegram 16 серпня, натякаючи на причетність української армії до вибухів.

У районі аеродрому поблизу Джанкоя росіяни розгорнули щонайменше вісім зенітно-ракетних систем С-400, три С-300, п'ять зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С1". Також на аеродромі зосередили 440 транспортно-пускових контейнерів (ТПК), за даними відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували вибухи біля Джанкоя

"До речі, ці ТПК там сконцентрували в такій кількості не так для захисту повітряного простору, як для відправлення до Херсонської та Запорізької областей, для обстрілів Миколаєва та Запоріжжя. Особливо напередодні та безпосередньо 24 серпня (Дня Незалежності України. – Gazeta.ua)", – додали військові.

За їхньою інформацією, у районі залізничної станції "Азовська" в момент вибуху тривало розвантаження російського озброєння. Ідеться про 17 бойових-броньованих машин та самохідні артилерійські установки: 10 "Гвоздик", сім "Мста-С", два "Піони". Також про три реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" та боєприпаси.

"І це без урахування того, що вже стояло і нудилося під гарячим кримським сонечком. Джанкой – це дуже жирна вузлова транзитна ціль. І ця дуже жирна ціль чекала свого часу. Як і інші цілі чекають свого часу. Адже констатуємо знову порушення правил куріння у невстановленому місці", – іронічно зауважили в повідомленні.

Уранці 16 серпня прогриміли вибухи біля Джанкоя. У мережі поширюють фото і відео, на яких видно чорний стовп диму над Азовським. Попередньо, горить склад із боєприпасами, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. До окупованого Азовського відстань від лінії фронту 200–250 км.

Згодом Гончаренко і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомили, що проросійський "голова" Криму Сергій Аксьонов терміново виїхав до місця вибуху в Джанкої. Пропагандисти з Криму пишуть, вибух стався в районі села Майське поблизу Джанкоя.

З Джанкойського району в Криму евакуювали приблизно 2 тис. людей, повідомив Аксьонов. Зазначив, що детонація сталася внаслідок загорання, причини якого називати не став.

Зараз ви читаєте новину «Не допомогло: район вибухів біля Джанкоя був "нашпигований" російською ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути