середа, 29 червня 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар по Кременчуку: розповіли про стан постраждалих

Удар по Кременчуку: розповіли про стан постраждалих
Мер Кременчука розповів про стан постраждалих внаслідок ракетного удару. Фото: ДСНС

Близько 60 мирних мешканців отримали поранення внаслідок ракетного удару по торговому центру "Амстор" у Кременчуці Полтавської області.

Мер міста Віталій Малецький розповів, в якому стані постраждалі, під час національного телемарафону 29 червня.

Шпиталізували 25 мирних. Вони, за словами Малецького, у стабільному стані. Однак двох пацієнтів довелося повезти до інших лікарень. Дівчині необхідна була кваліфікована допомога, тому її відвезли до київської лікарні на реанімобілі. Ще одного постраждалого транспортували до Полтави.

Пацієнти отримують необхідну медичну допомогу. Тож їхньому життю нічого не загрожує, наголосив мер Кременчука.

Станом на ранок 29 червня кількість жертв і постраждалих внаслідок ракетного удару по ТЦ не зросла. Йдеться про 18 загиблих та сім останків тіл. Поки 21 людина вважається зниклою безвісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Миколаєва: є загиблі та поранені

Зараз на місці ракетного обстрілу продовжують розбирати завали. Досі рятувальникам не вдалося дійти до епіцентру вибуху. Однак місце, куди влучила російська ракета, вже розчистили, повідомив Малецький.

Мер Кременчука наголосив, що весь світ побачив момент влучання ворожої ракети. І це спростовує всі ті брехні, які поширювали росіяни одразу після ракетного удару по Кременчуку. Адже у ТЦ сталась не детонація, а саме "приліт".

27 червня російські окупанти завдали двох ракетних ударів по Кременчуку. Поцілили у ТРЦ "Амстор". У торговому центрі працювали усі магазини та відділи, перебували сотні цивільних.

Внаслідок атаки загинули щонайменше 18 людей, 60 мирних мешканців поранені. 36 осіб вважають зниклими безвісти.

Президент Володимир Зеленський назвав окупантів "відмороженими терористами". Ракетний удар по ТРЦ був прицільний, а не помилковий, сказав він.

У Кременчуку Полтавської області продовжуються пошукові роботи. Рятувальники обстежили та розібрали уламки на 75% загальної площі об'єкту. За медичною допомогою звернулася 61 людина. З них 26 було госпіталізовано до лікарні інтенсивного лікування. Під час розбору завалів стався зсув однієї з залізобетонних плит. Два рятувальника отримали травми.

Зараз ви читаєте новину «Удар по Кременчуку: розповіли про стан постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути