вівторок, 29 грудня 2020 18:14

Убивство військових на ставку: перше судове засідання було під посиленою охороною

Убивство військових на ставку: перше судове засідання було під посиленою охороною
58-річний Анатолій Захаренко із села Новоселиця Попільнянського району на Житомирщині вночі 22 травня розстріляв сімох чоловіків. Фото: zt.npu.gov.ua

Сьогодні, 29 грудня, у Богунському райсуді Житомира почався розгляд справи про вбивство сімох військових на ставку під Новоселицею в Попільнянському районі.

На лаві підсудних - власник ставка 58-річний Анатолій Захаренко. Підозрюваного до зали суду привели під конвоєм. Чоловіка привезли з лікарні, він перебуває у стаціонарі через хворобу серця і потребує стентування, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Був засліплений кров'ю: версію підозрюваного у розстрілі 7 військових ставлять під сумнів

На засідання прибули з Києва потерпілі – це матір та дружини загиблих. Вони давали свідчення. Зокрема, чи була зброя у їхніх убитих чоловіків і чому вони взяли її на риболовлю. Адже на місці злочину знайшли 5 одиниць зброї. А обвинувачуваний раніше твердив, що убивство семи людей не було безжальним розстрілом, а мовляв, була перестрілка.

Вадим Федюнін, єдиний з компанії, хто вижив у стрілянині, мав би сьогодні теж давати свідчення. Та попросив суд перенести його виступ, бо не встиг вивчити матеріали справи. Сам обвинувачений слова у суді сьогодні не мав, з журналістами спілкуватися не схотів.

22 травня компанія киян, серед яких були АТОвці та волонтери, відпочивали на ставку. У них виник конфлікт з власником водойми, той спочатку поїхав геть, а потім повернувся і з мисливської рушниці вчинив стрілянину. Вижити вдалося лише одному потерпілому - він утік. Стрілець сам викликав поліцію і здався. Матеріали справи слідчі передали до суду ще у жовтні, але засідання щоразу переносили.

Зараз ви читаєте новину «Убивство військових на ставку: перше судове засідання було під посиленою охороною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути