четвер, 06 лютого 2020 13:19

Убивство пластичного хірурга в Києві: у справі з'явився новий скандальний поворот

Убивство пластичного хірурга в Києві: у справі з'явився новий скандальний поворот
Пластичний хірург Андрій Сотник із дружиною, батьками та сином. Фото: FACEBOOK.COM/ANDRSTNK

Убивство пластичного хірурга Андрія Сотника в центрі Києва отримало новий поворот. З'ясувалося, що батьки лікаря - Олена Луніна та Микола Сотник - були фігурантами гучного скандалу в Донецьку.

2012 року працівники поліклініки привселюдно заявили, що "головний лікар комунальної лікарні м. Донецька "Лікарсько-косметологічна лікарня" Олена Володимирівна Луніна, користуючись службовим становищем, придбала у приватну власність приміщення клініки. І викинула кваліфікований колектив медиків на вулицю, аби працевлаштувати членів своєї сім'ї". Про ситуацію повідомляли в СБУ, прокуратуру, зверталися до суду і навіть до президента, але безрезультатно, писало тоді видання 62.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До вбивства пластичного хірурга в Києві причетні двоє людей: нові подробиці

З'ясувалося, що з 1 січня 2004 року нібито потай від колективу Луніна розірвала договір оренди приміщення для лікарні з ВАТ "Донбасенергобуд" після чого договір оренди на ці приміщення уклало ТОВ "Легінь". А вже 17 травня того ж року "Легінь" як орендар приватизував приміщення лікарні. Засновник цього товариства - Микола Сотник.

Частину площ було продано, у розпорядженні ЛКЛ залишилися тільки 150 кв. м, причому ТОВ "Легінь" як новий власник виставило за цю площу орендну плату, яка повністю лягла на плечі трудового колективу.

Лікарі поліклініки ЛКЛ вирішили звернутися до міського голови Донецька з колективною скаргою і проханням зняти Луніну з посади, але головлікарка, за їхніми словами, встигла вжити контрзаходів.

У Києві невідомий розстріляв пластичного хірурга 42-річного Андрія Сотника увечері 2 лютого. Стрілець чекав на жертву між будинками №117 і №119 по вул. Саксаганського. Там лікар із родиною винаймав квартиру. Вбивство зафіксували камери відеоспостереження. На кадрах видно, як лікар намагається врятуватися: забігає в арку між будинками. Його переслідує невідомий. Коли до під'їзду залишається кілька метрів, Андрій Сотник падає від пострілу у спину. Кілер робить контрольний постріл у голову й тікає.

Зараз ви читаєте новину «Убивство пластичного хірурга в Києві: у справі з'явився новий скандальний поворот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути