четвер, 23 липня 2020 15:58

Убивство Кирила Тлявова: суд відхиляє більшість доказів

Убивство Кирила Тлявова: суд відхиляє більшість доказів
Кирило Тлявов помер від пострілу в голову. Фото: Facebook/Т. Тлявова

22 липня в Переяславі суд по суті розглядав справу про вбивство 5-річного Кирила Тлявова, яке сталося понад рік тому. Тоді п'яні поліцейські стріляли в бляшанки і поцілили в дитину, яка гуляла поряд на вулиці. Хлопчик помер у лікарні в Києві.

Присутня разом із колегами на засіданні народна депутатка від партії "Голос" Інна Совсун повідомила, що велику частину доказів суд не бере до уваги через низку процесуальних помилок, пише ТСН.

"Наразі відбувається судове засідання вже по суті справи, поки що розглядають допустимість доказів, які були зібрані у процесі слідства. З того, що я побачила за перші дві години, це те, що сторона обвинувачення надала докази у справі і половину з них сторона захисту підозрюваних оскаржує. У цих доказах є низка процесуальних помилок різного роду. Наприклад, зібрані біологічні зразки одного підозрюваного, а дата народження вказана іншого. Протоколи про проведення слідчих експериментів наполовину не заповнені, тому суд не може брати до уваги такі протоколи з вільними строками. Помилок дуже багато", - розповіла Совсун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катували, ґвалтували та вбивали: найгучніші скандали за участі правоохоронців за останні 10 років

Адвокати та юристи, з якими вона консультувалася, говорять, що оскарження доказів з боку підозрюваних є легітимним.

"Ми консультувалися з юристами і адвокатами, і вони говорять, що частина закидів зі сторони підозрюваних є легітимними, бо є процесуальні помилки в тому, як були зібрані і оформлені докази. І це справді дає підстави суду не брати до уваги велику частину таких доказів. Це є свідченням або халатності з боку ДБР, яке проводило слідство, або свідомих дій, щоб неможливо було довести в суді".

Совсун також зазначила, що питання з цього приводу є і до прокурора, і до адвокатів постраждалої сторони, які вивчали матеріали справи і докази.

"Є питання також і до прокурора, який мав перевірити, в якому стані докази. Прокурор, відверто, дуже мляво відповідає на звернення суду. Питання до адвокатів потерпілих також виникають, бо вони ж теж переглядали матеріали справи і не висловлювали заперечень і не наполягали на тому, щоб інакше були проведені слідчі дії", - заявила народна обраниця.

31 травня торік у Переяславі на Київщині був смертельно поранений пострілом у голову 5-річний Кирило Тлявов. За три доби хлопчик помер у столичній лікарні.

Отримав кулю, коли зі старшим братом грався біля свого двору. Смертельний постріл здійснив уже колишній працівник патрульної поліції Іван Приходько, за версією слідства. Того дня з колегою Володимиром Петровцем, його неповнолітнім сином і товаришем Дмитром Кривошеєм у неробочий час стріляли по бляшанках на подвір'ї.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Кирила Тлявова: суд відхиляє більшість доказів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути