неділя, 31 травня 2020 05:25

Патрульний прострілив голову 5-річному хлопчику

Патрульний прострілив голову 5-річному хлопчику
5-річний Кирило Тлявов помер від поранення в голову 3 червня торік у столичній лікарні. Отримав кулю 31 травня, коли зі старшим братом грався біля свого двору. Фото: umoloda.kiev.ua

31 травня торік у Переяславі на Київщині був смертельно поранений пострілом у голову 5-річний Кирило Тлявов. За три доби хлопчик помер у столичній лікарні.

Отримав кулю, коли зі старшим братом грався біля свого двору. Смертельний постріл здійснив уже колишній працівник патрульної поліції Іван Приходько, за версією слідства. Того дня з колегою Володимиром Петровцем, його неповнолітнім сином і товаришем Дмитром Кривошеєм у неробочий час стріляли по бляшанках на подвір'ї.

Справу розслідували як умисне вбивство. Потім перекваліфікували на вбивство з необережності та хуліганство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: в Україні почалися масові протести

Зараз справу Кирила розглядають у переяславському суді. Під вартою залишається один із чотирьох підозрюваних . Петровець і Кривошей — вийшли із СІЗО під заставу. Син Петровця 17-річний Владислав — перебуває під особистим зобов'язанням. Ніхто з них своєї провини не визнає.

Сім'я загиблого хлопчика вважає, що слідчі Держбюро розслідувань і прокуратура зливають справу, а адвокати обвинувачених називають зібрані докази "макулатурою". Мати Приходька переконує - так, її син стріляв, але наміру вбити дитину не мав. Зброю з якої стріляли, малокаліберну ґвинтівку, так і не знайшли.

У разі доведення вини Приходька можуть ув'язнити на п'ять років. За хуліганство всім загрожує до семи років в'язниці.

Після перевірки в межах справи про вбивство 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі до відповідальності притягнули 12 поліцейських. Шістьох керівників районного відділу поліції звільнено з посад. Ще 6 керівників управління превентивної діяльності притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Патрульний прострілив голову 5-річному хлопчику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути