пʼятниця, 29 листопада 2019 21:31

Убивство Гандзюк: організатор розповів, як планували розправу

Убивство Гандзюк: організатор розповів, як планували розправу
4 листопада минув рік від дня смерті 33-річної Катерини Гандзюк. Фото - Громадське

Один із підозрюваних у справі Катерини Гандзюк Олексій Левін, який переховується від слідства, розповів про те, як планували напад на активістку.

Робили це в офісі ще одного підозрюваного Ігоря Павловського. Все почалося з мітингу під стінами Херсонської ОДА проти незаконної вирубки лісу, організованого місцевим активістом Олександром Цегельником. Про це Левін розповів у аудіофайлі та надіслав журналістам Слідство.Інфо.

Тоді проти цього мітингу виступили колишні учасники АТО разом з Сергієм Торбін (ще один підозрюваний у справі Гандзюк), так як порахували, що Цегельник намагається розхитати ситуацію в місті.

Павловський, за словами Левіна, був переконаний, що Гандзюк підтримала Цегельника, який, як стверджує Левін, був особистим ворогом Павловського.

"Я заїхав в офіс, вони там сиділи. І відбувалася розмова. Щось на зразок того, що вона їх там чимось образила. І хтось запропонував:" ось, мовляв, треба щось з нею зробити. Зайти, наприклад, на робоче місце і кинути в сміттєвий бак ", - розповів Левін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З убивцею Катерини Гандзюк уклали угоду

Також, за його словами, обговорювалися варіанти облити Гандзюк зеленкою або нечистотами.

"Був я, був Торбін, був Павловський, був Пилипенко, був" Брага ". Здається, чоловік п'ять було ... Як я зрозумів, вона їх дістала. Вони вважали, що вона нібито на їхньому боці, а вона виявилася не на їхньому боці, а на стороні Цегельника. Це дуже сильно розлютило, так як Цегельник - чи не кровний ворог Павловського ", - сказав Левін.

Також Левін, який, імовірно, знаходиться зараз в Болгарії, заявив, що про сам напад на Гандзюк 31 липня 2018-го дізнався з преси.

4 листопада минув рік від дня смерті 33-річної Катерини Гандзюк. Була громадською активісткою, радницею міського голови Херсона. На неї напали неподалік дому 31 липня торік — вилили літр сірчаної кислоти. Отримала хімічні опіки понад 30% тіла — голови, обличчя, лівої руки й ноги, передньої частини грудної клітки, лівого ока. Перенесла 14 операцій. Після трьох місяців у лікарні померла.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Гандзюк: організатор розповів, як планували розправу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути