середа, 29 вересня 2021 13:36

Убивці офіцера ЗСУ Мамчура оголосили підозру в держзраді

Служба безпеки України оголосила про підозру в державній зраді спільнику агента ФСБ РФ Олега Смородінова, якого засудили до 12 років вʼязниці.

Удвох вони вбили учасника АТО, колишнього українського спецпризначенця Івана Мамчура, повідомляє пресслужба СБУ.

"Обох українців завербували російські спецслужби. У квітні 2016-го вони прибули з Росії в Україну й почали збирати інформацію про військових ЗСУ й працівників оборонних підприємств. Дані передавали кураторам", - ідеться в повідомленні.

Автор: ssu.gov.ua
 

За завданням ФСБ вони вбили українського офіцера військового підрозділу спецпризначення. Підозрюваний, прізвище якого не називають, переправив з РФ зброю для скоєння злочину.

Автор: ssu.gov.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила чотири агентурні мережі й затримала 11 російських спецагентів

19 вересня 2016-го в житловому будинку в Рівному з вогнепальної зброї вбили майора внутрішньої служби Івана Мамчура. На момент загибелі він обіймав посаду начальника інженерно-технічного відділу місцевого СІЗО. Кілера, колишнього працівника СБУ Смородінова, затримали в листопаді 2016 року на українсько-російському кордоні в Харківській області. В інтерв'ю The New York Times 2019-го він розповів, що причиною вбивства Мамчура була помста. Також повідомив, що на завдання ФСБ мав стежити ще за п'ятьма українцями, яких влада РФ нібито збиралася ліквідувати за участь у війні 2008 року на боці Грузії. За вбивство він отримав $5 тис.

Зараз ви читаєте новину «Убивці офіцера ЗСУ Мамчура оголосили підозру в держзраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути