Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2012 03:35

Убивця сикхів переплутав своїх жертв з мусульманами

Убивця сикхів переплутав своїх жертв з мусульманами
Фото: АР

Американські правозахисники вважають, що масове вбивство в сикхський храмі в американському штаті Вісконсін могло бути скоєно помилково, передає агентство Ассошіейтед Пресс.

Чоловік в неділю вранці відкрив стрілянину по прихожанам сикхської гурдвари в містечку Оук-Крік, в передмісті міста Мілуокі штату Вісконсін. В результаті загинули щонайменше шестеро людей, ще близько 20 отримали поранення. Поліцейські, які прибули на місце злочину, застрелили нападника.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Стрілянина в американському храмі сикхів: 7 загиблих

У понеділок Пентагон повідомив, що стрілянину, імовірно, влаштував 40-річний Уейд Майкл Пейдж, раніше служив у спецпідрозділі по веденню психологічної війни армії США. Ряд ЗМІ повідомляв, що Пейдж дотримувався ідей про перевагу білої раси.

Правозахисна організація Southern Poverty Law Center (SPLC), відома своєю боротьбою з расизмом, заявила, що у них немає відомостей про те, що білі екстремісти ненавидять сикхів.

Представник SPLC Марк Потік (Mark Potok) вказав, що напад, швидше за все, стався через помилку, допущеної через плутанину між сикхами і мусульманами.

Марк Потік підтвердив, що Уейд Пейдж відносився до білих расистів і більш ніж десять років грав у музичних групах, які сповідують цю ідеологію.

Зараз ви читаєте новину «Убивця сикхів переплутав своїх жертв з мусульманами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути