середа, 14 грудня 2011 11:57

Італійський націоналіст розстріляв на вулиці двох сенегальців

Італійський націоналіст розстріляв на вулиці двох сенегальців

Італійський націоналіст застрелив у Флоренції двох вуличних торговців з Сенегалу, поранив ще трьох іммігрантів і загинув сам. Про це повідомляє агентство AFP.

За словами свідків, злочинець під'їхав до групи торговців на автомобілі, вийшов з нього, дістав револьвер "Магнум" і зробив кілька пострілів. Все це сталося вдень недалеко від центру міста на очах багаточисельних перехожих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тернопільщині біля сміттєзвалища знайшли кістки розстріляних євреїв

Убивши двох людей і поранивши одного, чоловік знову всівся за кермо і вирушив на місцевий ринок, де поранив ще двох іммігрантів. Після цього на місці подій зазвучали ще постріли і кривдник також був убитий. Наразі незрозуміло, чи застрелили його поліцейські чи він покінчив життя самогубством.

Особу злочинця встановлено - його звали Джанлюка Кассері, він публікував статті в одній з тосканських газет, в яких висловлював свої радикальні погляди.

Відразу після пригоди флорентійські торговці з Сенегалу влаштували у центрі міста акцію протесту, під час якої перевертали сміттєві баки і ламали припарковані на узбіччях мопеди. При цьому вони скандували "Ганьба!" і "Расисти!". Яка була мотивація Кассері, коли він зважився на масове вбивство, не відомо. Поліція почала розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андерса Брейвіка визнали божевільним

Зазначимо, що у Західній Європі останніми роками дуже поширена ксенофобія. Так, кілька років тому суд із трудових справ Лондона розглядав справу групи співробітників поліції, які звинувачувалися в расовій дискримінації і цькуванні. Жертвою ксенофобів у формі став їх товариш по службі, що сповідує іслам.

Зараз ви читаєте новину «Італійський націоналіст розстріляв на вулиці двох сенегальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути