середа, 08 лютого 2012 11:44

У замінуванні Апеляційного суду Львівської області підозрюють вбитого горем батька

У замінуванні Апеляційного суду Львівської області підозрюють вбитого горем батька

Учора, о 14:45 у львівську міліцію зателефонував невідомий і повідомив про замінування Апеляційного суду Львівської області.

"Наразі особа, яка зателефонувала і повідомила про замінування відома, - сказала речник МВС Галина Лемішко. – Це житель іншої області. Зараз проводиться кваліфікація злочину, після цього буде відома стаття обвинувачення і можна буде говорити про конкретні міри покарання".

Уже о 18:30 міліціонери, на залізничному вокзалі, затримали підозрюваного у жарті. У міліції переконані, що це 58-річний Володимир Богута, з Волинської області. Чоловік уже 5 років судиться із міліцією вимагаючи порушити і розслідувати кримінальну справу з приводу вбивства його 21-річного сина. У міліції стверджують, що хлопець накурився наркотиків і вчинив самогубство. Проте Володимир Гаврилович переконаний, що це не так.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любитель сексу по телефону більше 70 разів "мінував" вокзал у Кривому Розі

"Мій син у ніч вбивства відпочивав із вагітною дружиною у ресторані, - згадує Богута. - До Ганни почав чіплятися якийсь невідомий. Коли син вийшов на перекур, то невідомий із товаришем вийшли за ним. Більше живим його не бачили. Міліція стверджує, що він скочив з 15 поверху. Але мобілка і годинник у нього цілі лишилися. І експертиза встановила. Що він був тверезий".

"Мене затримали на вокзалі, сказали, що я замінував суд, - розповів Богута. – Говорять, що я з таксофона зателефонував у міліцію і так пожартував. Взяли у мене відбитки пальців, сфотографували і вже понад півгодини тут тримають".

Учора у Володимира Гавриловича було чергове засідання. Чоловік попросив суддю перенести засідання на іншу дату, щоб адвокат зумів підготуватися до засідання. Зі слів чоловіка суддя погодився і суд перенесли.

"Міліціонери звинувачують мене, що я сварився із суддею і кричав, - пригадав Володимир. – І це ніби є мотивом для вчинення таких неадекватних дій. Але там є відеокамери і вони усе зафіксували. Я не кричав. Суддя погодився. А на мене просто хочуть повісити, щоб я припинив боротися. Вони б краще шукали справжніх вбивць, ніж тиснули на мене".

О 19:30 Богуту посадили на потяг додому, проте зараз (11:00) чоловік не відповідає на телефонні дзвінки.

Нагадаємо, кілька років тому Володимир Богута писав листи до Генпрокуратури, Верховної Ради, МВС з погрозами.

"Якщо до 12 січня 2008 року не буде відкрита кримінальна справа по факту злочину, в результаті якого загинув мій син, то ви побачите таке, що здригнеться не лише Україна, а й вся Європа... Я не відповідаю за свої вчинки," — листи з таким повідомленням інженер із волинського райцентру Камінь-Каширський Володимир Богута надіслав до Генпрокуратури України, Верховної Ради, Міністерства внутрішніх справ, президента, прем'єр-міністра.

Зараз ви читаєте новину «У замінуванні Апеляційного суду Львівської області підозрюють вбитого горем батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути