Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2011 14:48

Любитель сексу по телефону більше 70 разів "мінував" вокзал у Кривому Розі

Любитель сексу по телефону більше 70 разів "мінував" вокзал у Кривому Розі

Правоохоронцям лінійного відділу на станції Кривий Ріг довелося чимало попрацювати, щоб вичислити "телефонного терориста". Зрештою зловмисника затримали після чергового повідомлення про замінування.

Цього разу до чергової частини лінійного відділу на станції Кривий Ріг надійшло повідомлення від оператора "101", який повідомив про анонімний дзвінок про те, що будівля залізничного вокзалу станції Кривий Ріг Головний замінована. Негайно був введений оперативний план "Бомба".

На місце прибули слідчо-оперативна група ЛВ на станції Кривий Ріг, співробітники МНС, кінологи, спецпідрозділ "Беркут", група фахівців-вибухотехніків, керівництво Криворізького Міського Управління ГУМВС України в Дніпропетровській області, а також прокурор Криворізької транспортної прокуратури. Вокзал був оточений співробітниками транспортної міліції, евакуйовані 28 пасажирів і 22 працівника станції. На першу колію станції Кривий Ріг Головний були виставлені порожні вантажні вагони - щит від можливої першої ударної хвилі.

В результаті даної пригоди була паралізована робота залізничного вокзалу на 3,5 години, що спричинило затримку 6 приміських електропоїздів, 5 товарних і одного пасажирського потягу сполученням "Київ - Кривий Ріг". Придніпровській залізниці було завдано збитків у розмірі 18 тис. грн., МНС - 22 тис. грн. Бомбу не знайшли, оскільки її не було.

У результаті затримано 30-річного чоловіка — постійного користувача телефонних послуг інтимного характеру, який, як тільки баланс його рахунка ставав недостатнім для подальшого прослуховування, відразу "мінував" залізничний вокзал станції Кривий Ріг Головний.

"Перший тривожний дзвінок був ще в травні поточного року, - розповів начальник Управління УМВС України на Придніпровській залізниці Сергій Уласевіч. - Всього з травня зафіксований 71 дзвінок, з них 41 - в службу "101", 20 - в "102", 10 - в "103" і 11 - в "104". Дзвонили з різних мобільних телефонів, використовуючи різні сім-карти. Завдяки тісній взаємодії Управління МВС на Придніпровській залізниці та УСБ України в Дніпропетровській області вдалося встановити місце проживання зловмисника. У нього вилучили 5 мобільних телефонів та 15 стартових пакетів".

Підозрюваний - інвалід дитинства 2 групи. В даний час збираються матеріали, які характеризують його особу, і вирішується питання про призначення судово-психіатричної експертизи, за результатами якої буде прийнято рішення відповідно до чинного законодавства України. В даний час порушено кримінальну справу за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Дана стаття передбачає штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт строком до 6 місяців, або обмеження свободи строком до 5 років. Однак при наявності заявлених позовів від Придніпровської залізниці та МНС про заподіяний збиток діями даного громадянина ця стаття може бути перекваліфікована.

Зараз ви читаєте новину «Любитель сексу по телефону більше 70 разів "мінував" вокзал у Кривому Розі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути