середа, 14 серпня 2013 03:32

У Вінниці вимагають покарати чоловіка, який на очах у дітей битою забив двох котів

У Вінниці вимагають покарати чоловіка, який на очах у дітей битою забив двох котів
Фото: 20minut.ua

Громадські активісти Вінниці звернулися до  начальника Вінницького міського відділу міліції — полковника Куцом Ю.І. та прокурора міста Вінниці Кобко С.Л. з проханням покарати місцевого мешканця, який на очах у дітей битою забив на смерть двох котів.

Як повідомила Gazeta.ua зоозахисник Катерина Христич, листи були підписані представниками кількох громадських організацій міста і зареєстровані в зазначених органах.

За словами активістки, метою цих звернень є прагнення показати керівництву органів правопорядку, що громадяни слідкують за цією справою і очікують покарання винного згідно закону.

На думку зоозахисників, тільки за умови максимальної громадської реакції є шанс, що винний дійсно буде покараний.

"У цьому випадку є свідки, заява в міліцію, протокол слідчо-оперативної групи. Очевидно, що вчинок мешканця міста Вінниці суперечить моральним засадам суспільного життя та наносить моральну шкоду й страждання громадянам", - заявили екологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові хочуть легалізувати бездомних котів

Вони уточнили, що такі дії порушують низку пунктів ст. 35 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" та ст. 299 Кримінального кодексу України.

У разі, якщо злочин був скоєний у присутності малолітніх дітей, це є обтяжливою обставиною, згідно з Кримінальним кодексом.

"Думаю, що не варто нагадувати, що жорстоке поводження з тваринами є початком вчинення злочинів щодо людей, - зазначила Христич. - Зоозахисникам нашого міста відомо про випадки здирання шкури з котів, відрізання голів, розстріли собак з пневматичної зброї, отруєння тварин на вулицях. На жаль, в усіх цих випадках немає належних доказів для доведення злочину. Люди бачать це на власні очі, але бояться свідчити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримав чотири з половиною роки за вбивство собак

Слід зазначити, що 2 серпня у Вінниці на вулиці Стахурського, 80 на очах у дітей місцевий мешканець серед білого дня палицею вбив двох котів.

На місце події була викликана чергова ППС, яка й зафіксувала факт жорстокого поводження з тваринами.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці вимагають покарати чоловіка, який на очах у дітей битою забив двох котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути