середа, 15 травня 2013 02:25

"Одна ампула снодійного і два літри бензину на кожну собаку": Донецькі зоозахисники обурені вбивством чотириногих
12

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Донецькі зоозахисники 14 травня провели акцію протесту проти бездіяльності правоохоронців, які ігнорують "Закон про захист тварин від жорстокого поводження". Глава обласного зоозахисного фонду Людмила Новікова продемонструвала десятки заяв з повідомленнями про масові отруєння і розстріли чотириногих. Жодне з них, вважає Новікова, співробітники МВС не розглянули належним чином. Жоден з догхантерів навіть не був оштрафований.

На акцію протесту прийшли менше десятка активісток. Однак, вони проявили рідкісну наполегливість. Більше години пікетували міське управління міліції, а потім — і обласне. Біля парадних під'їздів до установ розставляли фото вбитих тварин, стелили червону тканину, яка символізувала кривавий струмок. Проголошували у гучномовець обвинувачення у "цинічності та халатності". Вимагали розслідувати всі випадки вбивства собак, розробити заходи щодо попередження масових знищень і закрити доступ до сайту, на якому шкуродери обмінюються досвідом.

Співробітники міліції намагалися втихомирити активісток — переконували написати в канцелярію чергове звернення. Але жінки не заспокоїлися — стоячи під вікнами начальника обласної міліції Романа Романова, кричали: "Виходьте, не бійтеся!", "Не змушуйте нас вживати крайні заходи!", "Ганьба!", "Їхні муки на вашій совісті!".

Протестувальниці наводили приклади того, як працівники міліції відмовляються виїжджати на місця подій, не опитують свідків, не відповідають на звернення. Хоча до кожної заяви зоозахисники докладають фото, відеозаписи і результати експертиз, які проводять за свої гроші.

"Щоразу ми стикаємось із бездушністю і некомпетентністю. Нам демонструють повну необізнаність у законодавчих нормах! Дивуються, що негуманне поводження, виявляється, заборонено. Іноді над нами відверто сміються. Тиждень тому був випадок отруєння собак на донецькому ринку "Привокзальний" і ми почули в райвідділі міліції: "А що з ними робити, якщо не вбивати?" Так органи правопорядку фактично пропагують жорстокість і злочинність", - заявила Людмила Новікова.

Водночас в інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua активістки визнали, що коріння проблеми лежить в негласній політиці місцевих органів влади.

"У Докучаєвську та інших маленьких містах Донецької області приватні підприємці укладають договори з мерами і за їхнім замовленням проводять "зачистку". На кожну собаку у них в бюджеті закладена одна ампула снодійного і два літри бензину. Ми підозрюємо, що розправа відбувається так: собаку спочатку роблять нерухомою, а потім живцем спалюють!" - розповіла Олена Ланюк.

Зараз ви читаєте новину «"Одна ампула снодійного і два літри бензину на кожну собаку": Донецькі зоозахисники обурені вбивством чотириногих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути