Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2011 13:03

У Таїланді селевий потік поховав живцем сотні людей
8

Фото: Фото Reuters

Вранці 31 березня потужний селевий потік стер з лиця землі ціле селище в провінції Крабі - зруйновано понад 100 будинків, близько 100 осіб вважаються зниклими безвісти.

Евакуація людей на півдні Таїланду через руйнівну повінь і зсуви триває. Сьогодні, 31 березня, авіакомпанія Bangkok Airways зробила 19 рейсів в райони, постраждалі від стихії, і вивезла звідти більше 3 тисяч людей.

Таїланд направив військово-морські сили на евакуацію туристів з островів у Сіамській затоці і Андаманському морі, які не можуть дістатися до материка через сильний шторм і проливні дощів, повідомляє РІА "Новости".

Так, від поромного та авіаційного сполучення відрізані острова Самуї, Тао, Пханган, Сурін та Симіланські острова, де залишаються кілька тисяч іноземних туристів. Увечері у вівторок, 29 березня, і вранці в середу з Симіланських островів та Суріна було евакуйовано 103 туристи.

На острові Тао евакуації чекають близько тисячі осіб, серед яких є як туристи, так і місцеві жителі.

Виходячи з прогнозу синоптиків, сильний шторм і дощі в найближчі дні прийдуть на острів Пхукет.

Міністерство запросило у уряду додаткові плоскодонні човни для доставки в постраждалі глибині райони материкової частини Таїланду продуктів харчування, питної води і медикаментів, а також для евакуації хворих і поранених.

Оскільки температура в зоні повені ночами опускалася до +23, що за місцевими мірками холодно, частина туристів і особливо теплолюбних місцевих жителів хворіють на простудні захворювання.

Нагадаємо, що у вівторок в цій же провінції в результаті сходу грязьового потоку загинули десятеро людей. Всього офіційно загиблими значаться 16 осіб, безвісти зниклими більше 100. У 2763 селах зруйновано 310 тисяч будинків.

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді селевий потік поховав живцем сотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути