вівторок, 21 травня 2024 21:05

Спецтема: Війна Росії проти України

У росіян сьогодні великі втрати. ЗСУ завдали потужного удару по кількох напрямках

У росіян сьогодні великі втрати. ЗСУ завдали потужного удару по кількох напрямках
Робота ЗСУ на танку. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

На Харківському напрямку сьогодні відбулося 12 бойових зіткнень. Тривають бої в районах Вовчанська і Стариці.

Ситуація - під контролем українських підрозділів, наші воїни завдають ворогу вогневого ураження. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загальні втрати ворога на цьому напрямку становлять сьогодні вже 71 особу і 14 одиниць озброєння і військової техніки. "Серед іншого, пошкоджено російську РСЗВ БМ-21 "Град", - повідомив Генштаб.

На Покровському напрямку ворог 33 рази намагався покращити тактичне положення. Українські захисники жорстко відповідають російським окупантам.

На цей час втрати російських окупантів на цьому напрямку - 47 осіб і 14 одиниць озброєння і військової техніки. Українські воїни знищили, зокрема, російські ЗРК "Куб" і МТ-ЛБ, пошкодили танк і важку вогнеметну систему ТОС-1 росіян.

Сьогодні авіація Повітряних сил ЗСУ, армійська авіація і підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України уразили 16 районів зосередження особового складу окупантів, дві радіолокаційні станції та артилерійську систему ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС схвалив конфіскацію російських активів. Мільярди євро підуть на ЗСУ

"Ворог продовжує активні дії на більшості напрямків, намагаючись прорвати оборону українських військ. Поточної доби відбулося 86 бойових зіткнень. Найбільше - у смугах оборони наших підрозділів на Покровському, Харківському, Сіверському і Краматорському напрямках. Сили оборони України стримують натиск та дають рішучу відсіч діям противника", - повідомив Генштаб.

На Куп'янському напрямку окупанти дев'ять разів атакували наші оборонні рубежі. Тривають бойові зіткнення у районах Синьківки та Іванівки.

"На Сіверському напрямку не вщухають бойові дії в районі Білогорівки", - повідомляють.

На Краматорському напрямку кількість бойових зіткнень поточної доби зросла до десяти. Українські воїни відбивають ворожий штурм у районі Кліщіївки. Ворог успіху не має.

На Времівському напрямку українські воїни відбили спробу росіян просунутися у напрямку села Старомайорське.

На Придніпровському напрямку російські терористи завдали авіударів у районах Новоберислава і Веселого, скинувши на кожен по три КАБи.

"Українські воїни тримають ворога під жорстким вогневим контролем. Командування вживає необхідних заходів щодо виділення засобів вогневого ураження. Підтримуйте Сили оборони України. Разом - до перемоги. Слава Україні", - звертається Генеральний штаб Збройних сил України.

За 817 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 495 070 осіб. Сили оборони України знищили 14 699 броньованих машин, 7605 танків, 354 літака, 326 гелікоптерів, 27 кораблів і катерів і підводний човен окупантів.

Зараз ви читаєте новину «У росіян сьогодні великі втрати. ЗСУ завдали потужного удару по кількох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути