вівторок, 14 травня 2013 19:02

У Полтаві горів центральний ринок: у кількох магазинах вогонь знищив товар
14

Фото: Фото: прес-служба ДСНС у Полтавській області

У Полтаві близько 14.30 загорівся центральний ринок. Продавці кажуть, що вогонь спалахнув у смітниках за магазинами "Будматеріали", "Товари для дітей", "Ключик" по вул. Новобазарній.

Дим побачили у продавці однієї з крамниць. Вони викликали пожежників. За якийсь час полум'я перекинулося на самі магазини.

"Від смітників зайнявся туалет, - розповіла власниця торговельної точки у магазині "Товари для дітей". - Він через стінку. Коли почало горіти, ледь встигли сумки свої посхоплювати та на вулицю вибігти. Вогонь дуже швидко поширився. Навіть речі не всі забрала. За мною вибігли решта продавців".

Пожежа тривала три години. Крім двох торгівельних павільйонів згоріло два контейнери на ринку — із посудом та крупами. Від магазинів лишилося саме залізне риштування. Весь товар вигорів.

Близько 18.00 пожежники скручують шланги, забирають драбини. Перед магазинами стоїть натовп. Власники крамниць чорні від сажі, кілька жінок плачуть.

"Дитячого товару згоріло на 700 тисяч гривень, - розповіла підприємець Галина Федорова. - Встигли кілька сумок винести. Скільки просили керівництво ринку вивезти ті смітники. Нічого не діяло. Тепер хто відповідатиме".

Контейнер із крупами гасили двічі. Власниця сусіднього із посудом каже, що також не вдалося нічого врятувати. Втратили краму на 150 тисяч гривень.

"Вогонь гасили близько 30 пожежників, - прокоментував начальник управління надзвичайних ситуацій Полтави Сергій Пругло. - Вилили близько 10 машин води. Її возили із пожежних частин міста, качали поруч зі свердловини. Цілу ніч на місці пожежі будуть чергувати наші працівники, аби не сталося займання решти магазинів та контейнерів".

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві горів центральний ринок: у кількох магазинах вогонь знищив товар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути