середа, 10 квітня 2013 12:44

У Рівному вагітна ледь не стрибнула з балкону через пожежу у квартирі

У вівторок 9 квітня з багатоквартирного будинку на вулиці Остафова, 10 у Рівному з пожежі врятували шестеро людей. Увечері в квартирі №24 на третьому поверсі раптово спалахнув вогонь. Перехожі з вулиці почули, як на одному з балконів кричала вагітна жінка з 3-річною дитиною – люди боялися, щоб вона з переляку не вистрибнула на асфальт. З кімнати за її спиною валив чорний дим.

"Сигнал про пожежу ми отримали близько 19.38. На місце одразу виїхали дві пожежні автоцистерни та автодрабина. На щастя, будинок знаходиться у центрі міста, тож до нього вдалося добратися досить швидко", - розповідає Микола Прокопчук з обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

На двох балконах на рятувальників вже чекало шестеро людей, з них двоє малих дітей. Пожежники по черзі обережно зняли їх і перенесли на вулицю. Отруїтися димом вони не встигли.

"Це дві різні сім'ї. З квартири №24, що горіла, на балкон вибігли чоловік, його вагітна дружина з дитиною та родичка. Сильне задимлення та вогонь відрізали цим людям шлях до порятунку, бо вхідні двері у квартиру і коридор вже палали", - додає Микола Прокопчук. – "На сусідньому балконі про допомогу просили також інша жінка з 6-річною дитиною. Вони так само полишили свою квартиру, бо не могли знаходитися у ній через дим. Люди були дуже налякані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаські пожежники вивели з палаючої квартири жінку з онуком

Погорільці встигли прихопити з собою на балкон тільки трохи грошей. Кажуть, пожежа спалахнула миттєво. Однак чому оселя загорілася – поки не зізнаються.

Експерти називають попередньою причиною загоряння необережне поводження із скляною тарою, в якій зберігалася спиртова настоянка. Можливо, чоловік її просто невдало перелив, а в цей момент тримав у зубах запалену цигарку.

"Важко сказати, як воно насправді було", - кажуть рятувальники. – "Від потерпілої родини поки складно якоїсь інформації добитися, вони ще надто шоковані. Інші мешканці будинку характеризують їх позитивно. Кажуть, ця молода сім'я нещодавно купила тут двокімнатну квартиру і зробила у ній ремонт. Сусіди, які стояли на балконі поруч з квартири №23 – знімають це житло".

Вогнеборці встигли загасити пожежу, доки вона не перекинулася на інші оселі. У 24-тій квартирі вигоріли вхідні двері та меблі в коридорі, стеля та стіни у спальні закопчені. Свої збитки родина оцінює у понад 62 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному вагітна ледь не стрибнула з балкону через пожежу у квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути