вівторок, 02 травня 2017 18:10

У поліції розповіли, де працює найбільше хабарників

У поліції розповіли, де працює найбільше хабарників
Ігор Купранець розповів, де працює найбільше хабарників. Фото - censor.net.ua.

З моменту створення Нацполіцї були затримані 11 співробітників підрозділу при отриманні неправомірної вигоди. Час від часу до наших співробітників у регіонах звертаються з пропозицією "кришувати" нелегальний бізнес, як правило гральний. На такі пропозиції є тільки одна реакція - затримання. Про це говорить заступник голови Нацполіції – начальник Департаменту захисту економіки Ігор Купранець, передає censor.net.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син екс-чиновника хотів вивезти $400 тис. за кордон

"Департамент протидіє корупційним правопорушенням, які вчиняються держслужбовцями категорії Б-В, а це приблизно 400 тисяч людей, які працюють в різних структурах. Даний вид правопорушення становить приблизно чверть від загального обсягу, які задокументовані оперативниками. Це понад 250 представників різних органів: від суддів до адвокатів. За три місяці 2017 року задокументовано 974 кримінальні правопорушення у сфері службової діяльності. Повідомлено про підозру 558 службовцям. До кримінальної відповідальності притягнуто 99 керівників органів влади і управління, в тому числі 14 керівників структурних підрозділів обласних адміністрацій, 15 керівників структурних підрозділів райдержадміністрацій, 9 мерів та 2 заступники. За три місяці задокументовано 155 фактів одержання неправомірної вигоди. Повідомлено про підозру 192 особам.Понад 11 мільйонів гривень хабарів затримані отримали від громадян за вирішення питань, які входять в коло їх функціональних обов'язків. Якщо ще кілька років тому громадяни майже не зверталися до правоохоронних органів за фактами вимагання неправомірної вигоди, то зараз ми тісно співпрацюємо у цьому напрямі з громадськістю. Хабарі ж дають не тільки чиновникам. Викладачам – за хороші оцінки, складання іспитів, медпрацівникам за фіктивні лікарняні листи, за те, що приймають пологи, за оформлення групи інвалідності і т. д. Такий вид правопорушення має завуальований характер. Сьогодні досить часто для своєї злочинної діяльності чиновники використовують фірми-одноденки, банківські рахунки, відкриті на підставних осіб, надання різного роду послуг, придбання нерухомості та оформлення її на членів сім'ї або родичів, через посередників. Насправді цей список дуже довгий", - додає Купранець.

У розслідуванні загибелі людей 2 травня 2014 року в центрі Одеси слідчі досягли суттєвих результатів, заявляє начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін.

Зараз ви читаєте новину «У поліції розповіли, де працює найбільше хабарників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути