неділя, 10 квітня 2022 16:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни у Новій Каховці імітували проросійську акцію

У тимчасово окупованій росіянами Новій Каховці на Херсонщині загарбники завезли "акторів" на проросійський мітинг.

На площу в центрі міста вивели 30 людей з російськими прапорами, повідомило оперативне командування "Південь" у Facebook.

"Напередодні купки загарбників нишпорили по крамницях із секонд-хендом, аби вирядитися цивільними. Сьогодні ж актори недолугого перфомансу імітували проросійську акцію в місті на Херсонщині.

Крім того, в Новій Каховці готуються до друку плакати, бюлетені, листівки, бланки та інший агітаційний матеріал. Все це загарбники планують використати для проведення найближчим часом так званого "референдуму" щодо створення "Херсонської Народної Республіки"", - зазначили.

Автор: facebook.com/okPivden
  На площу в центрі Нової Каховки російські окупанти вивели 30 людей з російськими прапорами
На площу в центрі Нової Каховки російські окупанти вивели 30 людей з російськими прапорами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Каховки виїхав із міста через погрози окупантів

Російські окупанти забороняють українцям виходити на антиросійські мітинги та погрожують їм відключити зв'язок, воду, газ та опалення.

"Погрози насильства, терор, брехня, гуманітарна катастрофа, – це те, що вони принесли Херсонській області", - наголосили в командуванні.

10 квітня в Херсоні біля кіноконцертного залу "Ювілейний" відбувся мирний проукраїнський мітинг, присвячений пам'яті жертв російської агресії.

Автор: facebook.com/okPivden
  10 квітня в Херсоні біля кіноконцертного залу "Ювілейний" відбувся мирний проукраїнський мітинг, присвячений пам'яті жертв російської агресії
10 квітня в Херсоні біля кіноконцертного залу "Ювілейний" відбувся мирний проукраїнський мітинг, присвячений пам'яті жертв російської агресії

"Очікувано – російські окупанти його розігнали. Кожен такий новий мітинг – дуже великий ризик для його учасників, і все одно люди виходять", - зазначили.

У Мелітопольському районі Запорізької області росіяни обшукують помешкання людей. Окупанти перевіряють документи, чи є автомобілі, запас їжі.

Вороги допитують людей про місце роботи близьких родичів. Дізнаються інформацію щодо колишніх працівників правоохоронних органів, військовослужбовців Збройних сил України, учасників АТО/ООС. У Новій Каховці російські терористи використовують місцеві типографії, щоб друкувати агітаційні матеріали для "референдуму" про створення так званої Херсонської народної республіки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни у Новій Каховці імітували проросійську акцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути