четвер, 07 квітня 2022 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Каховки виїхав із міста через погрози окупантів

Мер Каховки виїхав із міста через погрози окупантів
Мер повідомив, що був змушений виїхати з тимчасово окупованого міста на підконтрольну ЗСУ територію. Фото: ukraine.segodnya.ua

Міський голова Каховки Херсонської області Віталій Немерець повідомив, що був змушений виїхати з тимчасово окупованого міста на підконтрольну ЗСУ територію.

Через те, що не захотів співпрацювати з російськими окупантами, життю його сім'ї та йому особисто загрожувала небезпека, написав Немерець у Facebook.

"Вважаю, що від мертвого мера або мера десь у підвалі користі громаді немає. Тому я ухвалив рішення виїхати з тимчасово окупованої Каховщини на підконтрольну ЗСУ територію. Не передати словами емоції від переїзду з дітьми всіх незчисленних орківських блокпостів: страх за малечу, їхні перелякані очі від російських солдатів з автоматами, вибухів, понівечену техніку. І тисячі таких самих біженців. Час тягнувся нескінченно", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія повністю пішла з Київської та Чернігівської областей - Пентагон

Немерець додав, що й далі працюватиме для жителів Каховки.

"Усунути з посади або прийняти мою відставку можуть лише більшість депутатів міської ради на легітимній сесії. Усе інше - фількіна грамота. Сподіваюся на якнайшвидше повернення додому друзів і колег міських голів Таврійська - Миколи Різака, Голої Пристані - Олександра Бабича та Олега Яхнієнка, голову Милівської сільської громади. А також всіх інших підступно викрадених українців. Для кожного з вас я, як і раніше, на відстані телефонного дзвінка. Вірю, що найближчим часом зможу працювати разом із вами та для вас у звільненій Каховці", - заявив він.

Новий гауляйтер Каховки Павло Філіпчук заявив працівникам комунальних підприємств, що платити їм таку ж зарплату, як "при Україні", Росія не зможе. Працівникам повідомили, що отримувати за свою роботу вони будуть вдвічі менше, зате "гроші виплачуватимуть стабільно".

Зараз ви читаєте новину «Мер Каховки виїхав із міста через погрози окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути