Ексклюзиви
четвер, 04 липня 2013 14:37

У Норвегії знову запрацював молодіжний табір, на якому Брейвік розстріляв 69 людей

У Норвегії знову запрацював молодіжний табір, на якому Брейвік розстріляв 69 людей
Фото: rus.ruvr.ru

У Норвегії відновив роботу молодіжний табір правлячої Норвезької робочої партії, на якому терорист Андерс Брейвік у 2011 році розстріляв 69 осіб. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Молодіжний табір проводиться не на острові Утойя, як у 2011 році, а в селі Гульструд, яке знаходиться на березі того ж озера. У нинішньому році табір зібрав близько 800 учасників, що приблизно на 250 осіб більше, ніж у 2011 році. У 2012 році табір не проводився.

У місці проведення табору посилені заходи безпеки. Протягом всього часу його проведення у селі перебуватиме поліція.

На острові Утойя в даний час проводяться ремонтні роботи, які, проте, нещодавно були відкладені через те, що дехто х тих, хто вижив в липні 2011 року, протестували проти знесення будівлі.

Андерс Брейвік у липні 2011 року підірвав бомбу в урядовому кварталі Осло, після чого напав з вогнепальною зброєю на співробітників і гостей молодіжного табору Норвезької робочої партії на острові Утойя. В результаті загинули 77 людей.

Свої дії Брейвік пояснив тим, що хотів привернути увагу суспільства до ісламізації Європи взагалі та Норвегії зокрема. Суд визнав його винним у масовому вбивстві і засудив до 21 року тюремного ув'язнення з можливим продовженням терміну ув'язнення в майбутньому - вищої міри покарання в Норвегії.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії знову запрацював молодіжний табір, на якому Брейвік розстріляв 69 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути