понеділок, 19 листопада 2012 10:41

Брейвік написав листа учасниці неонацистського угруповання

Брейвік написав листа учасниці неонацистського угруповання
Андерс Брейвік в липні 2011 року підірвав бомбу в урядовому кварталі Осло. Фото: europressa.com

Норвезький терорист Андерс Брейвік написав лист на 3 сторінки учасниці німецького неонацистського угруповання NSU Беате Чепе (Beate Zschaepe), пише Spiegel. Брейвік закликав її використовувати судовий процес над нею та її спільниками для того, щоб поширювати правоекстремістські ідеї. Лист було надіслано у травні, коли Чепе перебувала у в'язниці Кельн-Оссендорф, однак до того як він потрапив до ув'язненої, його перехопила влада.

Брейвік переконував Чепе оприлюднити свої політичні мотиви. За його словами, "коли стане очевидно, що вона є войовничою націоналісткою, вона стане хороброю героїнею націоналістичного опору, яка зробила все і пожертвувала всім, щоб зупинити мультикультуралізм та ісламізацію Німеччини". Брейвік називає себе і Чепе "мучениками консервативної революції".

Серія вбивств іммігрантів, яку скоїли члени NSU, удостоїлася похвали від Брейвіка, а саму Чепе він називає "дорогою сестрою". При цьому він висловив думку, що напад на еліту - більш дієвий спосіб боротьби, ніж атака на меншини. Втім, у будь-якому випадку, як пише Брейвік, німецькі неонацисти сприяли "збою мультикультурного експерименту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Норвегії з продажу вилучають книги про теракт, вчинений Брейвіком

Беата Чепе разом з Уве Бенхардтом і Уве Мундлосом організувала угруповання "Націонал-соціалістичне підпілля" (NSU) у 1998 році. За час свого існування вони вбили дев'ять іммігрантів, більшість з яких були вихідцями з Туреччини, а в Німеччині володіли закусочними або інтернет-кафе. Крім цього, NSU організувала два теракти в Кельні і кілька пограбувань. Мундлос і Бенхардт покінчили з собою незадовго до розкриття угруповання в листопаді 2011 року. Беата Чепе зараз перебуває під вартою.

Андерс Брейвік в липні 2011 року підірвав бомбу в урядовому кварталі Осло, а потім влаштував стрілянину в молодіжному таборі на острові Утойя. В цілому загинули 77 осіб. Він пояснив свої дії боротьбою з ісламізацією Європи. Суд засудив Брейвіка до максимального покарання в 21 рік ув'язнення з можливістю продовження.

Зараз ви читаєте новину «Брейвік написав листа учасниці неонацистського угруповання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути