понеділок, 03 вересня 2012 16:57

Норвежці опублікували особисту переписку терориста Брейвіка

Норвежці опублікували особисту переписку терориста Брейвіка
На рішення Брейвіка здійснити теракт могли вплинути й інші люди. Фото: rbc.ua

Норвезький журналіст і письменник Хьєтіль Стурмак 3 вересня випустив книгу "Листи вбивці" (Massemorderens private e-poster), в якій зібрав і опублікував понад сім тисяч електронних послань, витягнутих хакерами з поштової скриньки Андерса Брейвіка.

Автор книги заявив, що листи йому направила місцева хакерська група Noria, попросивши його також передати ці послання місцевій поліції. Стурмак так і зробив, після чого почав готувати вихід книги, публікацію якої він сам призначив на час після винесення вироку вбивці.

На прес-конференції, зібраної з приводу виходу книги, автор заявив, що хотів би, щоб люди дізналися, якою людиною був Брейвік, і як він прийшов до рішення вчинити свій злочин. З листування також можна зрозуміти, як саме терорист готувався до скоєння масового вбивства. При цьому, однак, імена людей, з якими листувався Брейвік, в книзі не називаються.

Журналіст також висловив думку, що, судячи з листування, на рішення Брейвіка здійснити теракт могли вплинути й інші люди. За його словами, розслідуванням подібних контактів терориста повинна зайнятися поліція.

22 липня 2011 Андерс Брейвік підірвав бомбу в Осло, після чого відправився у літній молодіжний табір, де став вбивати людей з автомата. В результаті його дій загинули 77 людей, десятки були поранені.

У серпні поточного року норвезький суд засудив його до 21 року позбавлення волі з можливістю подальшого продовження утримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Норвежці опублікували особисту переписку терориста Брейвіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути